Beauty

Gekke Japanse beautytrends

Japanners houden er niet alleen soms wat vreemde gewoontes op na qua eten, ook op beautygebied doen ze soms gekke dingen. Of vinden ze rare dingen uit. Kijk maar mee!

Een soort douche waar je in kunt zitten, die frisse lucht verspreid. Het zou moeten helpen tegen transpiratie en je een lekker gevoel moeten geven. Okee dan! Zetten we ‘m in de badkamer?!

Oh mijn god! In Japan is er een merk dat allerlei beautyitems verkoopt op basis van… placenta! Yes, dat hoor je goed: er wordt moederkoek verwerkt in deze producten. Ze maken crèmes, drankjes (!!) en pillen. Het is overigens geen mensenplacenta, maar die van biggen en lammetjes!

Okee, dit ziet er héél lachwekkend uit. Dit is de "Sparkle 1000", een gezichtsmasker waar speciale stofjes in zitten. Het moet de bloedsomloop in je gezicht bevorderen, zodat je een stralende huid krijgt. Allrighty!

De nieuwste trend in Japan is de Geisha facial, ook wel "Bird Poop" facial genoemd. Want, juist, je wordt ingesmeerd met een crème op basis van vogelpoep! De behandeling wordt gegeven in de peperdure Japanse beautysalon Shizuka in New York.
De vogelpoep komt van het nachtengaatje, en het zijn maar kleine drupjes, zo wordt verteld. Wat het grapje kost? $180 voor een behandeling van 50 minuutjes. Wow!

Een grappig filmpje over de Geisha facial

Nail art zien we over de hele wereld, maar de Japanners gaan wel érg ver in de ontwerpen. Wil jij een Mona Lisa op je ringvinger?