Beauty

Winter beauty musthaves

We merken het al: het gaat sneeuwen, hagelen en daarmee vriezen. Het is koud! En dat merk je aan je lichaam. Statisch haar, droge lippen, schilfertjes… Het is dus tijd om je lichaam eens even extra goed te verzorgen.

Ik zette een aantal beauty-musthaves voor de winter voor je op een rijtje, met mijn persoonlijke favorieten. Als je deze dingen in huis  hebt, trotseert jouw lichaam de winter wel!

– Een fijne, vette lippenbalsem

Zorg dat je altijd een lekkere vette lippenbalsem bij je hebt. Stop hem in je tas zodat je altijd je lippen kan verzorgen! Ten eerste voelen droge lippen erg vervelend aan en ten tweede geeft zo’n lippenbalsem meteen een mooi glansje. Handig is trouwens een multipurpose zalf: een zalf die je voor je lippen kan gebruiken, maar ook bijvoorbeeld voor je handen. Zoals Vaseline of Rosebud Salve.

Rosebud Salve in Minted Rose, mijn favoriet! De perfecte multipurpose. €11 bij Skins, op eBay een stuk goedkoper (voor ongeveer €3 heb je al een potje). Een goedkoop alternatief is gewoon de good ol’ Vaseline.

Lip Service van Lush, €7,30. Deze lippenbalsem is net als de Rosebud Salve een multipurpose zalf; dus ook voor schrale ellebogen, ruwe plekjes of wondjes.

– Een moisturizer (vochtinbrengende crème)

Doordat het buiten koud is, verliest je huid een groot deel van haar vocht. Je moet dus zorgen dat je zelf het vochtpeil van je huid goed hoog houdt. Dit doe je door elke dag (’s ochtends en ’s avond) met een moisturizer te smeren. Je merkt vanzelf dat de schilfertjes en gespannen, strakke huid als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Philosophy Hope in a Jar, zo’n beetje de populairste moisturizer ter wereld! Oprah’s favoriete vochtinbrengende crème is superfijn. Ik gebruik hem elke dag en werkt perfect tegen mijn vochtarme huid. Hij is een beetje duur, maar hij werkt perfect en gaat superlang mee. Je hebt een potje van 60 ml voor €43.

Een wat goedkoper alternatief is de Dr. Van der Hoog dagcrème met intensief vochtregulerende werking. €12,49 voor 50 ml.

– Een goede bodymilk of bodybutter

Bodymilk, bodybutter: gebruik wat jij fijn vindt. Smeer elke dag zodat je huid goed gevoed is en geen kans krijgt om droog te worden! Als je een extreem droge huid hebt, kan je ook een olie gebruiken om je mee in te smeren. Wees hier wel heel zuinig mee!

Mijn favoriete bodymilk is Dream Cream van Lush. Deze bodymilk zit vol met ingrediënten met een helende, verzachtende werking. De geur is niet geweldig (een beetje kruidig) maar het doet echt wonderen voor je huid. Daarnaast kan je deze bodymilk perfect als handcrème gebruiken en zelfs als gezichtcrème. Kost €17,80 voor een megagrote pot waar je heel lang mee doet. Veel heb je namelijk niet nodig!

Mijn favo bodybutter is van Greenland. Bodybutter is lekker dik en vet en leg t echt een soort beschermend laagje op je huid. Heerlijk! De bodybutter van Greenland is goed uit te smeren en ruikt geweldig. Een groot tinnetje van 100 ml kost €6,95.

– Handcrème

Jaaa, handcrème! Handcreme is echt niet alleen voor je moeder of tante, maar ook heel lekker voor jezelf! Door die kou buiten krijg je snel droge handen of zelfs kloofjes in je vingers! Voorkomen dus met een fijne handcrème. Je hoeft niet perse een speciale handcrème aan te schaffen, een fijne bodymilk of –butter kan je ook prima als handcrème gebruiken. Enne, wanneer je gewoon een potje Rosebud in je handtas hebt, kan je die ook gebruiken voor je handen.

Deze Healthy Hand & Nail lotion van Vaseline is ook te koop in een klein tubetje voor in je handtas. Ik heb hem zelf en hij is erg fijn! Je hebt maar een klein beetje nodig om je handen zacht, soepel en gevoed te houden. Daarnaast zorgt deze lotion voor sterkere nagels! Een tubetje kost ongeveer €3.

– Haarverzorging

In de winter kan je haar ook wel wat extra verzorging gebruiken. Heb je snel statisch haar? Zorg dan dat je altijd een potje wax in je tas hebt zitten. Klein beetje wax in je handen verdelen (echt een heeel klein beetje) en op je haar ‘deppen’. Weg met je statische haar! Er zijn ook speciale föhns en straigtheners die ‘ionic’ zijn: ze geven positief geladen ionen af die pluizen en statisch haar tegengaan. Zorg in ieder geval in de winter voor een lekker masker!

Mijn favoriete conditioner slash masker is deze van Softee. Je kan hem als conditioner gebruiken (na een paar minuutjes gewoon uitspoelen) en als masker, dan laat je hem gewoon langer zitten, eventueel met een douchemutsje op. Ik vind hem zelf heerlijk, hij laat m’n haar glanzen en maakt het superzacht – zonder dat het slap wordt. Een pot kost €1,50 (!) en is te koop in afrowinkels.

Met deze spullen in je tas ben je sowieso klaar voor de winter!

door onze redactrice Cynthia