Beauty

Maak je eigen soapie!

Helemaal hip in sieradenland is een soapie, ook wel een zeephanger genoemd. Het is een hanger van zeepjes en kralen; niet om aan je nek te hangen natuurlijk, maar gewoon om een lekkere geur te geven aan je toilet, badkamer of in je kledingkast.

Mocht je het zelf niks vinden, is het natuurlijk ook leuk om te maken en een ander cadeau te geven.

De zeepjes met een gaatje kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ook een zeepblok in stukjes snijden en daar gaatjes in maken of leuke figuurzeepjes bij de Etos kopen en daar gaatjes in maken.

Hoe maak je een soapie?

Stap 1: Verzamel de kralen en zeepjes die jij aan je soapie wilt hanger. In deze hanger op de foto zijn ‘swirl kralen’ gebruikt. Deze metallook kralen komen van de Xenos, de kleine metallookkraaltjes en zeepjes van www.nicx.nl.

Stap 2: Knip een stuk draad af, in dit geval gebruik ik waxkoord, maar ander draad, zoals staaldraad, zou ook kunnen.

Stap 3: Nu begin je met rijgen. In dit geval rijg je eerst een metallookkraal, dan een swirl kraal en tot slot een zeepje. Dan weer een swirl kraal, metallookkraaltje en een klein metallookkraaltje. En vervolgens herhaal je deze stap maar dan in tegengestelde richting.

Stap 4: Nu rijg je allebei de uiteinden van de draad door één zeepje. Nu knoop je boven het zeepje een lintje (te koop bij een hobbywinkel of via internet) en rijg je een swirl kraal aan. Nu maak je er zo’ n knoop je in, dat er een lus ontstaat, zodat je de hanger op kan hangen. De hanger is nu klaar om opgehangen te worden!

Dit is alleen een voorbeeld, dus je kunt andere kralen, draden, lintjes, zeepjes gebruiken, wat jij maar wilt!

Door Anouk