Beauty

Tips om er minder moe uit te zien

Iedereen kent ze wel: van die dagen dat je er uit ziet alsof je geen oog dicht hebt gedaan de nacht ervoor. En als je dan opmerkingen krijgt als ‘wat zie je er moe uit’ ben je er helemaal klaar mee! Ik geef je tips hoe je er minder moe uit kan zien.

Of je nou een nachtje hebt doorgehaald of dat je gewoon je dag niet hebt, je kan er echt altijd shiny, healthy en awake uitzien. Hieronder een aantal musthaves voor die wallen-dagen…

– Een concealer met lichtreflecterende deeltjes. Gebruik deze, als je megadonkere kringen hebt, óver een normale, goed dekkende concealer. Gebruik dus eerst een concealer om je kringen te verbergen en daarna de concealer met lichtreflecterende deeltjes voor een open, frisse en wakkere look.

Max Factor Mastertouch Concealer, €10,90

– Een crème voor je hele gezicht die licht weerkaatst. Je kan het ook alleen als highlighter op je jukbeenderen gebruiken, maar op dagen dat je een grauwe, doffe huid hebt doordat je moe bent, kan je hem gewoon over je hele gezicht aanbrengen. Doe dit wel onder je foundation, zodat het effect niet te heftig is.

Eyeko 3-in-1 cream, 5 pond bij Eyeko.com

– Zorg ervoor dat je een mooie perzikkleurige blush hebt, deze zorgt voor een frisse look. Doe een beetje op je jukbeenderen en zorg ervoor dat het er natuurlijk uitziet. Zorgt voor een instant healthy uitstraling! Mooie kleuren zijn Pearlescent Pink van Wet ’n Wild (€3,50) en Deep Throat van NARS (€25).

NARS Deep Throat blush, €25

– Wanneer je perfecte wenkbrauwen hebt, worden je ogen optisch gelift. Dus epileer je boogjes en werk ze mooi bij met poeder. Als je onder je wenkbrauw dan nog een lichte kleur oogschaduw aanbrengt, geeft het een nog mooier effect.

Wet ’n Wild brow kit, €3,50

– Super wallen onder je ogen? Zorg dan dat je een oogcrème in huis hebt. Een normale vochtinbrengende crème is niet genoeg, zorg voor een speciale crème voor je ogen. Deze zorgt ervoor dat je wallen wegtrekken en zo zie je er meteen minder moe uit!

Clinique All About Eyes Rich, €36

Meer tips:

– wit oogpotlood op je onderste waterlijn (het ‘natte’ lijntje bij je oog) zorgt ervoor dat je er wakkerder uitziet.
– krul je wimpers en breng lekker veel zwarte mascara aan. Opent je ogen!
– wanneer je kleren en haar er goed uitzien, valt het minder op dat je er moe uitziet.

door onze redactrice Cynthia