News

Deze artiesten wil je niet missen tijdens Lowlands 2019

Over een maand is het weer zover: Lowlands 2019. Tent? Check. Luchtbed? Check. Festival-outfits? Dubbel check. Wij zijn er helemaal klaar voor, het enige wat we natuurlijk nog moeten doen is checken welke artiesten we niet mogen missen. Wij helpen je alvast een handje en hebben een lijst gemaakt met artiesten die je moet zien tijdens Lowlands 2019.

1. Billie Eilish
Billie Eilish staat bij ons stipt op nummer één. Bille is nog maar 17 jaar en scoort nu al de ene hit na de andere. Woohoo, you go girl! Je kent haar waarschijnlijk van haar hits: ‘bad guy’, ‘lovely’ samen met Khalid of het nummer ‘Bored’, dat op de soundtrack van de Netflix-serie 13 Reasons Why kwam.

View post on Instagram
 

2. FKJ
Vincent Fenton is beter bekend als FKJ, dit staat voor Frans Kiwi Juice. FKJ staat bekend om zijn solo-optredens: van hiphopbeats, tot jazzy piano ‘gepingel’ en tot slot de swingende saxofoon. Oh yeah, dit wordt gegarandeerd een zwoele sfeer op de velden van Lowlands.

View post on Instagram
 

3. Juice WRLD
Van Kiwi Juice door naar Juice WRLD ;-), want ladies: onthoud deze naam. Deze artiest wil je niet missen tijdens Lowlands 2019. Als je Post Malone tof vindt, dan ga je deze Amerikaans rapper waarschijnlijk ook geweldig (of nog beter) vinden. Wellicht ken je hem al van zijn hit ‘Lucid Dreams’, wij draaien zelf het nummer ‘Fast’ helemaal grijs op de redactie.

View post on Instagram
 

4. Donnie
Natuurlijk mogen artiesten van eigen bodem niet ontbreken op dit festival en wie kan de tent nou beter op z’n kop zetten dan onze enige echte ‘Maradonnie’? Niet alleen zijn teksten zijn hilarisch, maar ook van zijn show hebben wij hoge verwachtingen. Wij staan in ieder geval vooraan met onze snelle planga.

View post on Instagram
 

5. Jorja Smith
Veel jongen artiesten dit jaar, want ook Jorja Smith is nog maar 22 jaar als ze op het podium van Lowlands staat. Een paar jaar geleden werd ze opgemerkt door onder andere Drake en Stormzy en inmiddels heeft ze ook samengewerkt met Kendrick Lamar en Loyle Canner (die overigens ook op Lowlands staat). Zouden ze stiekem een duetje doen en hun nummer Loosse Ends samen zingen? #fingerscrossed

View post on Instagram
 

6. Anderson. Paak Anderson & The Free Nationals
Brandon Paak Anderson, beter bekend als Anderson Paak, is een Amerikaans rapper, producer én zanger. Hij treed tijdens Lowlands op samen met de band The Free Nationals en dit kan alleen maar zorgen voor een heerlijke relaxte sfeer. Ken je Anderson. Paak nog niet, luister dan als de wiedeweerga zijn nieuwe album ‘Ventura’ om alvast helemaal in de Lowlands-stemming te komen ;-).

View post on Instagram
 

7. Anne-Marie
Last, but definitely not least: Anne-Marie. Heeft zij eigenlijk nog wel een introductie nodig? Deze stoere chick zorgt er gegarandeerd voor dat heel Lowlands uit z’n dak gaat. Ze scoorde hit na hit met onder andere: Alarm, Ciao Adios en 2002 en wij gaan ze nu snel op repeat zetten, zodat we ze straks allemaal kunnen meeblèren.

View post on Instagram
 

Lowlands 2019
Lowlands 2019 vindt plaats van vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augstus in Biddinghuizen.

Psssst: Lees voordat je gaat nog even deze ultieme festival checklist door.

Beeld: Getty Images

Must reads 👀