Beauty

Lente beauty tips van Thijs Willekes

Ik kreeg van Nederlands populairste Beautycoach Thijs Willekes een aantal tips om lekker fris de lente in te gaan. Een soort ‘voorjaars schoonmaak’ voor je uiterlijk, zeg maar…

Thijs is namelijk expert op het gebied van zowel innerlijke als uiterlijke schoonheid en uitstraling. Aan de hand van een reeks waardevolle Tips & Trucs laat hij je zien hoe je fris en stralend het voorjaar ingaat.

– Begin je dag als je wakker wordt met 10 minuten bewust ademhalen. Leg ter ondersteuning hiervan je hand op je buik Adem in en uit via je neus en richt je ademhaling op je buik. Door deze ademhaling gun je jezelf rustig wakker te worden. Het resultaat is dat je goed gecentreerd bent en energiek en ontspannen de dag in gaat. Probeer ook tijdens de dag door af en toe bewust op je ademhaling te letten. Het helpt je helder en energiek te blijven.

– Voor de algemene onderhoud van je huid is het goed om die te ontdoen van dode huidcellen. Dit kun je bereiken door een goede peeling voor je lichaam te gebruiken. Na de peeling verwen je je lichaam met een verzachtende en verzorgende bodycream of olie.

– Met de komst van het voorjaarszonnetje kunnen de lange broeken en de  panty’s weer de kast in en komen blote benen weer te voorschijn. Last van het zogenaamde melkflessen effect? Gebruik dan na het scrubben een selftanner voor het lichaam. Hiermee bereik je een gezonde en stralende teint voor de zichtbare onbedekte delen van je lichaam. Vergeet niet na het aanbrengen je handen goed te wassen.

– Voor je gezicht geldt hetzelfde. Het goed scrubben van je gezicht zorgt ervoor dat je de dode huidcellen verwijderd en je gezicht er al direct stralender uitziet!

– Om die gezonde zongebruinde teint op je gezicht na te bootsen kun je ook een self-tanning product voor het gezicht gebruiken. Kies wel voor een kwaliteitsproduct om te voorkomen dat de kleur onnatuurlijk uitpakt.

– De basis van een fris en stralend uiterlijk is een egale huid. Gebruik daarom een transparante foundation om je huid daar waar nodig te camoufleren. Goede foundations bevatten tevens ingrediĆ«nten die je huid naast het egaliseren ook verzorgen, voeden en beschermen. De tijd van dikke ‘pancakes’ die de huid afsluiten is echt voorbij.

– Ben je geen fan van selftanning producten kies dan voor een mooie terracottapoeder. Deze ‘musthave’ geeft in een handomdraai een stralende kleur en een fris en gezonde uitstraling. Ook aan het einde van de dag wanneer je er afgetopt uitziet is deze bronzing poeder de oplossing om er ook dan nog steeds stralend uit te zien. Met een grote kwast breng je een bescheiden hoeveelheid poeder aan over de uitstekende contouren van je gezicht.

– Een fris voorjaarsuiterlijk maak je af met een zachte warme kleur lipstick of lipgloss en een zwarte mascara om je oog meer te laten spreken en optisch open te maken. Een hele natuurlijke look is het resultaat. Natuurlijk kun je ook bij deze look een extra eyeliner of oogschaduw aanbrengen, het is maar net wat bij je stemming en outfit van die dag past.

– Besteed in het voorjaar weer eens wat extra aandacht aan je nagels. Meestal zijn de teennagels in de winter een verwaarloosd gebied. Door je voeten van eelt te ontdoen en je nagels goed te vijlen en te lakken ben je ervan verzekerd dat je je open schoenen weer aan kan.

– Zet je wintergeur in de kast en pas je parfum op het voorjaar aan! De lente kenmerkt zich door een bruisend en open karakter. Laat deze facetten terugkomen in je geur. Laat geen van je zintuigen onbenut en geniet van je nieuwe frisse zelf.