Beauty

Zout uit de Dode Zee

Dat je van een weekje strand ontspant en je vaak beter voelt is geen nieuws meer. Maar wist je ook dat het zeewater goed voor je is? Girlscene bezoeker Annelien vertelde me erover.

Annelien: “n aast zout zitten in het water ook verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen in het water die goed zijn voor je huid, en soms zelfs voor gewrichten of spieren. Omdat niet elke zee het zelfde is (er zit bijvoorbeeld verschil tussen de Noordzee en de Binnenlandse zee) verschilt het heel erg per badplaats of je ook daadwerkelijk iets merkt van de invloed die zeewater op je lichaam heeft.

Maar… er is één zee die er uitspringt: de Dode zee. Deze zee ligt bij Jordanië en Israël en staat al jaren bekend om zijn geneeslijke werking. Het water zou helpen tegen huidaandoeningen (bijv. eczeem en psoriasis) gewrichtspijn en spierpijn (bijv. reuma). Huidaandoeningen kunnen echt overgaan, bij gewrichtspijn en spierpijn werkt het water verzachtend en soms blijft de pijn een tijdje uit. Rond de Dode Zee zijn dan ook veel beautycentra te vinden, zelfs een heel ‘kuurdorp’: Ein Bokek.”

Veel merken en winkels, zoals bijvoorbeeld De Tuinen en de Gezondheidswinkel hebben een assortiment producten met zout uit de Dode Zee.

Dode zee zwarte modder voor de droge huid van Zayna, € 11,50

Rituals Deep Sea scrubgel, € 6,90

Psoriasis crème met dode zee zout en 36% aloe vera, € 12.95

THERME Thalasso Scrub Salt op basis van Dode Zeezout en mineralen, € 6,95

Acné Zeep van Zayna, € 9,50

Beauty Mineral Voet Crème, rijk aan natuurlijke mineralen uit de Dode Zee.