Beauty

Dr. Fish bij de Zwaluwhoeve

Een tijdje geleden ging ik met mijn moeder naar de Zwaluwhoeve, en zagen we daar iets heel nieuws: Dr. Fish. We waren erg benieuwd en besloten het er gewoon op te wagen ("we doen eens lekker gek", om mijn moeder te quoten)…

Wat is dat nu eigenlijk, die Dr. Fish behandeling? Het komt neer op dat je met je voeten of handen (of allebei) in een bak warm water met héél veel visjes gaat. En die visjes gaan aan je huid sabbelen. Iew! zul je denken. Ja, dat dacht ik ook. Maar er werd me verteld dat de visjes, door het ‘sabbelen’, alle dode huidcellen en eelt weghalen. Het is dus een echte pedicure!

Dit idee komt oorspronkelijk uit Turkije; daar zitten in de Dode Zee heel veel visjes. Mensen met huidziektes, zoals eczeem of psoriasis, kunnen er daardoor echt van afkomen. Gaaf toch?

In Nederland wordt deze behandeling sinds kort bij de Zwaluwhoeve gegeven, een welnessresort vlakbij Harderwijk. Daar heb ik de behandeling met mijn moeder gedaan, en ik moet zeggen: heel apart, maar ook heel fijn! De visjes zijn echt superklein (maar er zitten er wel honderden in het ‘badje’, dus het is wel even schrikken), dus ze sabbelen heel zachtjes en niet vervelend. Het doet absoluut geen zeer, het is alleen een grappig gevoel. Maar na afloop heb je meeeega zachte handjes.

Helaas kon ik geen foto’s maken, omdat je natuurlijk geen camera mee naar binnen mag nemen.

Filmpje: