Beauty

Lush producten review

Zo langzamerhand kent iedereen Lush wel: het Engelse cosmeticamerk met huid- en haarverzorgingsproducten die handgemaakt worden, van praktisch alleen natuurlijke en verse ingrediënten zoals bijvoorbeeld groenten en fruit. Omdat er nauwelijks synthetische middelen gebruikt worden, zijn de Lush-producten bij uitstek geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Zelf heb ik niet de makkelijkste huid, dus ik besloot eens het een en ander te proberen.

In verschillende steden vind je de Lush-winkels maar je kunt ook online shoppen. Ik bestelde bij de Engelse webshop (www.lush.co.uk) omdat de prijzen daar net wat lager zijn dan in Nederland. Precies een week later ontving ik het pakketje al. Snel dus! Ik heb de volgende producten getest:

The Godmother zeep

Miranda zeep

Snowcake zeep

Babyface cleanser

Dream Cream

Smitten handcreme

The Godmother zeep

Een lekker girly zeepje, met een roze-paarsachtige kleur. De geur is zoet en vrij zwaar, en doet me denken aan snoep.  De zeep laat een subtiel zoet geurtje op je huid achter, ik bleef maar aan mijn arm ruiken…Anders dan bij de meeste andere zepen, laat The Godmother mijn huid niet trekkerig achter. Ik heb de zeep met zo’n puff gebruikt, en dan schuimt ie prima. Niet zoveel als een douchegel natuurlijk, maar toch voldoende om lekker mee te kunnen wassen. Volgens mij doe je ook behoorlijk lang met zo’n stuk zeep, want ik heb hem nu al een paar keer gebruikt en er gaat praktisch niets vanaf.  Prijs: € 2,56 (100 gr)

Miranda zeep

Miranda is bij uitstek geschikt voor fruitfanaten, want deze zeep zit vol verse vruchten. Sinaasappels, kiwi, citroen: als je van zoet en fruitig houdt, is dit zeker iets voor jou. Er zit jeneverbesolie in Miranda, om je te helpen wakker te worden en je huid een frisse teint te geven. Ik vond het een lekkere zeep, en inderdaad vooral lekker om ’s ochtends onder de douche te gebruiken. Prijs: € 2,86 (100 gr)

Snowcake zeep

Toen ik deze zeep voor het eerst rook, kreeg ik gelijk een Sinterklaasgevoel: door de amandelen die erin verwerkt zijn, ruikt het naar marsepein! Van de drie zepen uit deze bestelling vond ik Snowcake het lekkerste om mee te douchen, vanwege de romige textuur. Ook voelde mijn huid ook het zachtst na het wassen met Snowcake. Ik heb zelf regelmatig last van eczeem, maar ik heb het idee dat Snowcake daar een positief effect op heeft. Snowcake is een Limited Edition zeep, wat betekent dat deze alleen rond de Kerstdagen verkrijgbaar is. Ik ga dus even een flink voorraadje inslaan! Prijs: € 2,50 (100 gr)

Babyface cleanser

Toen ik een plaatje van deze cleanser zag staan, dacht ik: die moet ik hebben. Het is nl. een heel schattig klein gezichtje! Babyface is perfect om make-up van je huid te verwijderen. Elk gezichtje bestaat uit vier typen verschillende plantenboters, die vuil verwijderen en tegelijkertijd je huid verzorgen. Er zit een subtiel mandarijnachtig geurtje aan, maar die is niet erg overheersend.
Je kunt Babyface op verschillende manieren gebruiken. Ik pak een watje, doe daar wat heet water op en haal het watje vervolgens over de achterkant van Babyface (niet over het gezichtje, dat vind ik zielig, haha ;-)). Met dat watje maak ik vervolgens mijn huid schoon. Het verwijdert zelfs waterproof make-up, zonder dat je echt hoeft te boenen. Als laatste haal ik nog een schoon washandje over mijn gezicht. Door de boters die in Babyface zitten, blijft er een flinterdun olieachtig laagje op je huid achter na het gebruik. Aangezien ik een vrij droge huid heb, vind ik dat wel prettig. Na een aantal dagen Babyface gebruikt te hebben, kan ik niet zeggen echt een verandering te hebben gemerkt in mijn huid. Maar misschien moet ik het daarvoor nog wat langer gebruiken. Prijs: € 3,95 (35 gr)

Dream Cream

Google op Dream Cream en je komt de meest enthousiaste reacties tegen. Vooral mensen met een probleemhuid schijnen er veel baat bij te hebben, dus besloot ik de Dream Cream ook maar aan te schaffen. Volgens Lush zelf is deze bodylotion, waar onder andere havermelk, rozenwater en lavendel in zit, een product dat roodheid en huidirritaties wegneemt en zelfs kan voorkomen.
Ik ben erachter gekomen dat je Dream Cream niet alleen als bodylotion kunt gebruiken, maar ook als gezichtscrème. Omdat het vrij vet is, gebruik ik hem niet als dag- maar als nachtcrème. Sinds ik het gebruik, word ik ’s ochtends met een heerlijk zacht huidje wakker. Ook na het scheren is het een heerlijke crème: ik heb geen last meer van bultjes of rode vlekjes. Je hebt er niet superveel van nodig, dus volgens mij doe je een hele tijd met een pot. Echt een aanrader dus, deze veelzijdige crème! Prijs: € 9,60 (240 gr)

Smitten

Mijn huid is over het geheel vrij droog, en helaas zijn mijn handen daar geen uitzondering op. Vooral in de winter heb ik er veel last van. Ik heb al heel veel verschillende handcrèmes gebruikt, maar geen van allen gaven me blijvend zachte en gehydrateerde handen. Ik was dan ook erg benieuwd of Smitten wel effect zou hebben.
Smitten heeft dezelfde marsepeinachtige geur als Snowcake, en zit boordevol amandelen, oliën en boters. Het is een vrij vettige crème en het duurt dan ook even voordat je huid die geheel in zich op heeft genomen. Ik gebruik Smitten nu bijna een week en ik merk duidelijk verschil. Mijn handen zijn zachter en voelen soepel aan. En die geur! Ik blijf maar smeren… Prijs: € 5,94 (100 gr)

Door Rosanneke