Beauty

Decubal

Het schijnt dat ruim 3 miljoen Nederlanders aanleg hebben voor een droge huid. Wist jij dat? Ik in ieder geval niet… er is nu een beautymerk speciaal voor die droge huid, genaamd Decubal.

Decubal komt uit Denemarken en bestaat al meer dan 35 jaar. De producten zijn voor iedereen geschikt; de ingrediënten irriteren de huid niet en zijn vrij van parabenen en parfums. Heel mild, dus.

Wat is en hoe ontstaat een droge huid?

Een huid die gezond is, bevat voldoende vocht en is goed in staat om zelf lipiden (huideigen oliën) aan te maken om gezond, soepel en elastisch te blijven. Externe invloeden zoals kou, wind en zon kunnen de huid uitdrogen. Hetzelfde geldt voor verwarming, airco, roken, veelvuldig gebruik van zeep, te weinig water drinken of verkeerde eetgewoontes.Wanneer de hoeveelheid huideigen lipiden hierdoor afneemt, wordt de huid gemakkelijker doorlaatbaar voor water en wordt de vochtbalans in de huid verstoord. Het gevolg? De huid droogt uit, wordt daardoor gevoelig, voelt oncomfortabel aan en veroudert bovendien sneller!

Decubal heeft 12 producten, voor bijvoorbeeld reiniging, voeding en hydratatie van de gezichtshuid, maar ook bodyproducten waaronder een badolie, bodylotion, handcrème en bodyolie. Speciaal voor de droge hoofdhuid is er een milde shampoo en een unieke hoofdhuidkuur.

De producten zijn ook niet extreem duur: de gezichtsreiniger kost bijvoorbeeld 9,99 voor 150 ml. Dit merk is te koop bij drogisterijen als DIO en DA en bij apotheken. Ter kennismaking kun je bij apotheken en drogisterijen in Nederland een gratis proefpakketje afhalen.