Beauty

Talkpoeder

De meesten kijken vreemd op als ze talkpoeder als beautyproduct horen, maar het werkt echt goed! Je kunt het product op verschillende manieren gebruiken, zoals voor vettig haar en een geïrriteerde huid.

En wat helemaal geweldig is, is dat talkpoeder ook nog eens spotgoedkoop is. Bij elke drogisterij/supermarkt kun je het kopen en online is het ook verkrijgbaar. Het kost ongeveer tussen de 2 en de 5 euro, dus goedkoop en effectief.

Ben je benieuwd wat je met talkpoeder allemaal kunt? Lees dan gauw verder….

-  Vaak je haar wassen is niet altijd goed, je haar kan gaan uitdrogen (hoofdroos). Maar vettig haar is natuurlijk ook geen gezicht, gebruik dan talkpoeder. Je doet wat talkpoeder in je handen en vervolgens in de wortels (hoofdhuid) van het haar. Het neemt namelijk het overtollige talg en zweet op, waardoor je hoofdhuid schoner, frisser en droger wordt.
Let er wel op dat je niet teveel talkpoeder gebruikt! Strooi dus eerst wat talkpoeder in je handen en niet meteen op je hoofdhuid. Dan is de kans groot dat je er 20 jaar ouder uitziet met je witte lokken. Mocht je toch eigenwijs zijn, dan is de föhn de ideale oplossing! 😉 Sowieso is het een aanrader om je haar goed uit te borstelen, anders blijft het er stoffig uitzien.

-          Heb je ook wel eens last van een geïrriteerde huid na het scheren, zoals je oksels, benen en bikinilijn? Doe er dan talkpoeder op en de irritatie wordt minder. Wat ook helpt is droog scheren met ongeparfumeerde talkpoeder. Je voorkomt hiermee bultjes en ingegroeide haartjes.

-          Het kopen van nieuwe schoenen, betekent vaak: inlopen en blaren krijgen. Blaren krijg je door de wrijving van de schoen. Gebruik dan talkpoeder, dit voorkomt schuiven en daardoor dus ook blaren.

-          Puistjes, wie heeft ze niet?! Smeer er in de avond vaseline op, met daaroverheen wat talkpoeder en je zult zien dat de puistjes de dag erna flink gekrompen zijn.

-          Is je foundation iets te donker, dan kun je dit verhelpen door een kleurloze poeder over de foundation aan te brengen. Heb je die niet in huis? Dep er dan voorzichtig wat talkpoeder over je foundation.

-          In de zomer krijgen weer veel mensen zweetvoeten. Strooi dan één of tweemaal per dag talkpoeder in je schoen.

-          Naast zweetvoeten, bestaat er ook het fenomeen de klotsende zweetoksels. Niet echt galant zweetplekken onder je armen. Probeer dan vooral veel katoen te dragen en gebruik een deodorant met talkpoeder of koop zelf een pak talkpoeder en doe het onder je oksel. Talk neemt namelijk het vocht op en dus ook het zweet!

-          Heb je last van een glimmend voorhoofd? Smeer dan eerst je gezicht met dagcrème in en smeer op de vette plekjes, ook wel de t-zone genoemd, een klein beetje talkpoeder.

door Danique