Beauty

Babyzachte voetjes met Footner

Omdat ik erg veel op hoge hakken loop, ben ik ‘gezegend’ met veel eelt op mijn tere voetjes. Dat betekent: veel smeren, je voeten goed scrubben en soms een eeltvijl gebruiken (iew!). maar nu heb ik iets nieuws gebruikt: de Footner Exfoliating Socks.

Dit zijn plastic ‘sokken’ die dode huidcellen afbreken en gezonde huid de ruimte geven. De sokken bevatten een gel van speciale enzymen en zuren. Actieve bestanddelen krijgen door de sokken de kans om diep in de huidlagen door te dringen en daar de verbinding tussen dode huidcellen af te breken. Door het unieke ‘melkfermenfiltraat’ ExMilac, wordt het natuurlijke proces van vervellen in gang gezet. Na 60 minuten kunnen de voeten worden afgespoeld. Maar het verzorgingsproces van de huid is dan nog in volle gang.

Al binnen 10 dagen is het eerste resultaat te zien, wanneer de ‘lijm’ tussen de dode huidcellen is opgelost en de voet z’n oude huid begint te verliezen. De gel bevat ook plantaardige hydraterende bestanddelen die er voor zorgen dat de gepeelde voet meteen zacht aanvoelt. Aan het eind van het proces, dat afhankelijke van de huidstructuur zo’n 1 à 2 weken duurt, blijft een babyzachte huid over!

-

Getest!

Ik heb de sokken zelf uitgeprobeerd. Het zijn eigenlijk niet echt sokken te noemen, meer plastic ‘zakjes’ waar je je voeten in stopt. Ik heb er zelf nog oude sokken over aan getrokken voor meer comfort en zodat de gel nog beter intrekt. Je moet ze een uurtje aanhouden, dus ik installeerde mezelf op de bank (met m’n voetjes omhoog op een handdoek) met een uur lang Sex and the City op dvd, een zak chips en een blikje cola. En dan ontspannen maar!

Ik voelde niets van de gel; geen tintelend gevoel of jeuk, of iets dergelijks. Na een uur slofte ik richting douche en spoelde ik de gel af. Daarna voelden mijn voetjes megazacht aan!

Het echte proces moest echter nog beginnen: de eelt gaat er pas binnen 10 dagen langzaam af. De eerste dagen dacht ik: ‘dit werkt niet! ik zie geen verschil!’, maar na 3 a 4 dagen begon het: het enorme vervellen. En dan echt ENORM. Er hingen grote vellen aan mijn voet (excuses voor deze niet zo’n fijne beschrijving…), zo groot als je ooit flink verbrandt in de zon en daarna gaat vervellen. Ik wilde graag foto’s voor jullie maken, maar bij nader inzien was dit echt niet leuk om te laten zien op de site. Dagenlang liep ik met grote vellen aan de onderkant van mijn voet, op mijn hiel en zelfs op mijn tenen!

Een paar dagen later zijn alle velletjes er af en houd je superzachte voeten over. En dan niet zacht als in ‘ik heb ze ingesmeerd met creme’, maar echt megazacht! Al je eelt is verdwenen, zelfs het eelt wat je echt al lang had op je hielen, bijvoorbeeld.

Absoluut een aanrader dus, dat Footner. Je kunt het jaarlijks een keertje doen en zo houd je heel lang hele mooie zachte voetjes!

De Footner Exfoliating Socks zijn verkrijgbaar bij de drogist en online voor €19,99.