Beauty

Kleurlenzen

Je ziet steeds vaker mensen met kleurlezen, en ook online zijn ze volop te koop. Maar is het allemaal zo veilig? En hoe werken ze precies? Girlscene vertelt het je.

Kleurlenzen geven je oog elke gewenste kleur, of je nu voor een natuurlijke of juist een onnatuurlijke look gaat. En, niet onbelangrijk, kleurlenzen zijn voor iedereen. Heb je geen bril nodig? Dan kies je voor een lens met een klein gaatje in het midden. Dit gaatje komt als het goed is precies voor je pupil te zitten waardoor je omgeving niet ineens in de kleur van je lens veranderd.

Kleurlenzen

Hele vreemde kleurlenzen..

Heb je wel lenzen met sterkte nodig? Ook dan kun je kiezen voor kleurlenzen. Deze lenzen gaan een maand mee en kosten ongeveer 20 euro.

Het inbrengen van kleurlenzen werkt precies hetzelfde als bij gewone lenzen. De belangrijkste regel is altijd van tevoren je handen wassen! Ga vervolgens zo dicht mogelijk bij de spiegel zitten. Haal de lens uit het bakje en zet hem op je vingertopje. Gebruik beide handen om je oogleden open te houden en doe de lens op je pupil. Even knipperen en heen en weer kijken om te voelen of de lens goed zit. Gaat het irriteren? Dan moet je hem er meteen weer uithalen!

Kleurlenzen

Met uitnemen geld dezelfde belangrijke regel; eerst je handen wassen. Trek je oogleden zo ver mogelijk uit elkaar en knijp de lens met duim en wijsvinger een beetje samen. Haal de lens uit je oog.

Natuurlijk hebben kleurlenzen nadelen. Zoals ook bij gewone lenzen, kun je last krijgen van geïrriteerde ogen. Merk je dat je ogen gaan jeuken of tranen? Haal de lenzen er dan meteen uit en raadpleeg een opticien. En wat mij ook een beetje angstig maakt is de opmerking op sites die kleurlenzen verkopen; “…. is niet aansprakelijk voor enige schade als gevolg van het dragen van de lenzen die via deze site besteld zijn”. 

Kleurlenzen

Wil je graag kleurlenzen kopen? Kijk dan eens op de site Kleur-lenzen.nl, bij de opticien of bij de Hema. Ik raad je wel aan om altijd eerst langs een opticien te gaan om te vragen of het voor jou ogen verstandig en veilig is om kleurlenzen te dragen.

Bron: Thingstoknow.be, Kleurlenzen.biz, Modeverzorging.be, Vergelijk.nl, Kleur-lenzen.nl

Door Marit