Fashion

Denim op denim

Denim op denim is de nieuwste trend. Maar hoe kun je het beste denim op denim dragen? Girlscene geeft jullie een aantal tips!

-

Tip 1

Op bovenstaande foto kun je zien dat denim op denim helemaal terug is op de catwalk. Het linker model draagt een spijkerjack en spijkerbroek in dezelfde kleuren. Dit kan goed werken wanneer je er andere kleur shirt onder doet. Zoals te zien bij het linker model draagt ze een witte blouse eronder, om het denim te ‘breken’.

Tip 2

Op foto nummer drie zien we een model met verschillende printjes op denim. Denim op denim betekent niet altijd dat de kleuren hetzelfde moeten zijn, of dat er geen print op de spijkerstof zit. Denim op denim houdt in (maakt niet uit of er een print op zit) dat je bijvoorbeeld een spijkerjack of spijkerblouse combineert met een spijkerbroek, spijkershort of een spijkerrok.

Zoek je inspiratie? Kijk dan gauw hieronder!

Ook op Lookbook.nu zien we de trend veel terugkomen. Voor degenen die de site nog niet kennen, Lookbook is een site waar mensen over de hele wereld hun eigen look kunnen plaatsen, tenminste..als je lid bent van de site! Zie op onderstaande foto’s het resultaat van sommige denim op denim outfits.

-

Dit meisje draagt twee verschillende kleuren denim. Wanneer je dit wilt dragen heeft Girlscene een tip voor je: leg de blouse/shirt/spijkerjack samen met de broek die je aan wilt op de grond bij elkaar en kijk of de kleuren matchen. Je zou het natuurlijk ook gewoon aan kunnen trekken en kijken of het staat in de spiegel. Houd het voor de rest wel simpel, op de Lookbook foto’s zie je dat de meiden (en één jongen) vaak bruine schoenen dragen, maar Allstars, Vans of schoenen van de H&M zijn ook altijd goed!

-

Sommige meiden dragen denim op denim op deze manier. Ze dragen een denim blouse met opgerolde mouwen en daaronder wél een spijkerstof broek maar met een ander printje. Dit meisje heeft bijvoorbeeld voor een bloemenprint gekozen, maar het blijft wel denim op denim!

-

Heb je geen zin in een lange spijkerbroek? Dan kun je natuurlijk ook de hippe short dragen. De short is momenteel ook een echte trend en zeker fashionable. Op bovenstaande foto kunnen we zien dat het meisje een lichte kleur spijkerjack draagt in combinatie met een donkere spijkershort. Je krijgt dan bijna het zwart op wit effect, maar dan net iets leuker!

-

Niet alleen vrouwen dragen deze nieuwe trend, ook mannen zijn echte liefhebbers van denim op denim. Deze hippe boy draagt dezelfde kleuren spijkerjack en spijkerbroek. De sjaal die hij draagt geeft net even wat meer kleur aan de outfit, zodat het niet alleen maar denim is. Wanneer je denim op denim draagt is het belangrijk dat je er iets op draagt wat het denim als het ware ”breekt”. Dus stel je voor je draagt een spijkerjack en spijkerbroek, doe er dan een lang, wit shirt onder.

-

Om de outfit iets leuker te maken kun je een taille spijkerbroek dragen. Deze meid heeft voor een extra detail een knoopje gelegd in haar spijkerblouse. Ook heeft ze om de kleuren toch nog een beetje op te breken een smalle taille riem om gedaan.

-

Nu bestaat er een kans dat je het niet helemaal goed combineert. Vaak komt dit doordat de kleuren niet bij elkaar passen. Op bovenstaande foto is daarvan een perfect voorbeeld.

Wil je nu graag denim op denim gaan dragen, maar weet je niet zo goed waar je zulke items kunt kopen? Ga dan even langs tweedehands winkeltjes. Gegarandeerd dat ze daar leuke items hebben!

Wat vinden jullie van deze nieuwe trend?

door Shelley.

Foto’s: lookbook.nu, thehub.c-hab.com