Food

Deze nostalgische koekjes kreeg jij vroeger ook mee naar school

Hoe blij je werd van dat ene bijzondere koekje… We weten het nog als de dag van gisteren. Elke dag de vraag welke schoolkoek je moeder in je tas had gestopt. Deze deelde je dan uit aan al je vrienden (of je at ze zelf lekker op). Ken jij de smoeltjes nog? Of de Cheeze Dippers? Misschien wordt dit artikel een beetje pijnlijk voor je als je nooit een lekker koekje mee kreeg, maar wel appels en worteltjes… Dan zijn de schoolkoeken vast herkenbaar, maar dan uit jaloezie.  Ben je klaar voor een trip to memory lane?

1. Smoeltjes
Omg, ja! Smoeltjes waren echt de populairste koekjes ooit. Lekker handig ook met trakteren voor je moeder. Alsof je het hele jaar door lekker pepernoten aan het eten was…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexander (@alex.broos1974) on

2. Likkoekjes
Ken je deze nog? Kleine ronde koekjes met een dikke laag glazuur. Ze heten natuurlijk niet voor niets zo, dus aan het einde van de dag hadden we een pijnlijke tong!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ilse van Oudenhove (@ilsevanoudenhove) on

3. LiGA
Wij denken gelijk aan de Milkbrakes natuurlijk. Vanille-aardbei of vanille-chocolade, welke was jouw favoriet? We aten het niet normaal op, maar schraapten de vulling er eerst uit met onze tanden. Best een beetje raar achteraf…

4. Kabouter Plop-koeken
Niet dat deze koekjes nou zo onwijs lekker waren, maar je favoriete kabouter stond erop! Reden genoeg om deze koekjes aan je moeder te vragen. Niet alleen schoolkoeken zijn nostalgisch. Dit deed jij vroeger vast ook.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @finding_myself_back__ on

5. Samson en Gert
Hier geldt eigenlijk hetzelfde. Er zijn wel koekjes te bedenken die lekkerder smaken, maar het gaat dus om het plaatje. *Maar Gertje!*

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanessa (@v.is.for.kitty) on

6. Cheez Dippers
Smeerkaas en koekjes, jammie! Je had ook varianten met nutella en duo penotti, stiekem nog beter. Ze verkopen ze zelfs nog steeds in de supermarkt. Rennen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ||Earrings.|Accessories|| (@chillx2_accessories) on

7. Brinky
Iedereen heeft deze koek wel eens gegeten. De feloranje verpakking is niet te missen en bestaat al meer dan 30 jaar. Hier at je er wel drie van op een dag. Smullen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brinky (@brinkychoco) on

8. Sultana
Dit is ook een klassieker en is nog steeds populair. Niemand wilde natuurlijk de naturelversie, want die smaakte eigenlijk nergens naar. Ken jij de Mr. Yummy ook nog? 

9. Prince Mini Stars
Wie het snelst met zijn tong de chocoladester eruit kon halen? Vervolgens was het koekje niet zo interessant meer. Tegenwoordig genieten we van dit soort koekjes.

10. BN biscuit
Van deze lachende koekjes wordt iedereen toch happy. Je had de keuze tussen chocolade of vanille en de vulling probeerde je via de openingen eruit te pulken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah-Jane Gregory (@sj_gregory) on

11. Balcony koeken
Love it. Een zachte cake met een chocolade-crรจme vulling in een jasje van chocolade. Iemand mee naar de supermarkt? Nu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Balconi (@balconiofficial) on

Beeld: iStock