Beauty

Kokoswonder

Tweederde van het vruchtvlees van een kokosnoot bestaat uit olie/vet. Wanneer dit vruchtvlees wordt uitgeperst, blijft er alleen olie over. Deze olie wordt in veel schoonheidsproducten gebruikt; shampoo, lipgloss, bodylotion en ga zo maar door. Het ruikt niet alleen heerlijk exotisch, maar het heeft ook een verzorgende werking op verschillende manieren.

Kokosolie kan je op meerdere manieren gebruiken. Eén van deze manieren is het eten van de olie. Je kan er bijvoorbeeld mee bakken en braden, of het door je eten doen. In de olie zitten goede vetzuren die onder andere zorgen voor een snellere vetverbranding en een verhoging van het energieniveau. Ook zitten er goede vitamines in die je lichaam van binnenuit verzorgen.

De olie uit de tropische vrucht kan ook heel goed gebruikt worden op de huid. De olie bevat een stof die ‘laurinezuur’ genoemd wordt. Deze stof heeft de eigenschap om gemakkelijk in de huid te trekken. Omdat het zo gemakkelijk intrekt kunnen de werkzame stoffen de huid helemaal hestellen. Het kokosvet laat een laagje achter op je huid, dit laagje beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Wanneer je een droge huid hebt, is kokosolie heel geschikt..

kokosolie

De stof ‘laurinezuur’ uit de olie is ook nog eens goed voor je haar. Deze unieke stof dringt heel diep in je haar, hierdoor wordt je haar echt van binnenuit hersteld en verzorgd. Er zijn heel veel shampoos te verkrijgen met de olie erin, maar je kan ook gewoon pure olie gebruiken.

Kokosolie is dus echt een soort van wondermiddel, wij zijn in ieder geval al fan! Er zijn een heleboel beautyproducten te verkrijgen met kokosolie erin, deze kun je gewoon bij de drogist vinden. Via Purekokosolie.nl kun je een heleboel producten vinden met kokosolie als basis, waaronder onderstaande bodybutter:

kokosolie

Je kunt natuurlijk ook gewoon bij De Tuinen terecht, daar komt de onderstaande pure kokosolie vandaan.

kokosolie

Je kunt kokosolie ook in het eten gebruiken. Hiervoor kun je gewoon bij de supermarkt terecht of in verschillende toko’s. Er is vast wel een toko bij jou in de buurt, vraag dan naar pure en onbewerkte kokosolie.

Waar zou jij kokosolie voor willen gebruiken?

Bron: infonu.nl
Door redactie