Beauty

Doe-het-zelf pedicure

Je hoeft helemaal niet veel geld uit te geven aan een professionele pedicure, je kan het prima zelf doen. Het is niet duur en helemaal niet moeilijk. Wij geven tips om je voeten perfect te verzorgen.

Je voeten krijgen heel wat te verduren. Hoge hakken, de hele dag lopen en kou of juist warmte. Daarom is het wel eens fijn om je voeten helemaal te verwennen. Als het straks weer slipperweer is, is het natuurlijk fijn als je voeten er mooi en verzorgd uitzien. Maar dat geldt ook als je voeten nog verstopt zitten in je sokken.

voeten

Je hoeft helemaal niet veel geld uit te geven voor verzorgde voeten. Hier een aantal tips om het eenvoudig en goedkoop zelf te doen.

Stap 1

Onder je voeten ontstaat vaak eelt, of je dat nu wilt of niet. Dit kan bijvoorbeeld komen door wrijving in je schoenen. Om het eelt te verwijderen heb je een eeltschaaf nodig. Zorg dat je voeten helemaal droog zijn, dan gaat het een stuk makkelijker. Je kunt de dode huid verwijderen door langzaam en voorzichtig langs je voet te schaven. Concentreer je vooral op je hakken, de bal van je voet en aan de buitenkanten van je voet.

Je kan bijvoorbeeld eerst een eeltrasp gebruiken om het ergste weg te halen en daarna een vijl om het af te maken.

voeten

Drogisterij.net, eeltrasp, prijs € 3,99

voeten

Drogisterij.net, voetenvijl, prijs € 1,99

Stap 2

Pak een grote plastic bak en vul deze met warm water. Doe er voetenzeep in die je voeten reinigt, bijvoorbeeld soda of speciale bruistabletten. Dit kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Blijf ongeveer 10 minuten met je voeten in het water zitten. Je kunt je voeten ook nog zelf masseren onder water.

voeten

voeten

Drogisterij.net, voet bruistabletten, prijs € 4,99

voeten

Albert Heijn, Soda, prijs € 0,87

Stap 3

Masseer je voeten met een voetenscrub. Op deze manier verwijder je nog de laatste dode huidcellen en worden je voeten lekker zacht.

voeten

Drogisterij.net, voetenscrub, prijs € 2,09

Stap 4

Droog je voeten goed af, vooral tussen je tenen. Gebruik daarna een bokkenpootje om je nagelriemen naar beneden te schuiven. Doe dit heel voorzichtig en niet te hard, anders gaan ze ontsteken.

voeten

Drogisterij.net, bokkepootje, prijs € 2,49

Stap 5

Knip nu je nagels mooi af op de gewenste lengte. In  de winter kan je beter je nagels kort knippen, anders krijg je gaten in je sokken van die lange nagels. In de zomer is het natuurlijk wel mooi om je nagels wat langer te houden. Het beste is om je nagels niet in één keer te knippen, maar elke keer een klein stukje. Op deze manier  is de kans minder groot dat je nagel scheurt.

voeten

voeten

Drogisterij.net, nagelknipper, prijs € 0,49

Stap 6

Gebruik nu een vijl om je nagels mooi rond te vijlen en om de harde hoekjes weg te halen. Je kan zelf bepalen in welke vorm je je nagels vijlt.

voeten

voeten

Drogisterij.net, nagelvijl, prijs € 1,49

Stap 7

Masseer je voeten nu met een lekkere lotion.

voeten

voeten

Drogisterij.net, Vaseline voetencrème, prijs € 2,19

voeten

Drogisterij.net, Hansaplast voetencrème, prijs € 6,49

voeten

Rituals, voetencrème, prijs € 9,90

voeten

The Body Shop, voetencrème, prijs € 10

Stap 8

Om je voeten de ultieme behandeling te geven kan je het volgende doen voordat je naar bed gaat. Smeer je voeten rijk in met lotion, pak daarna je voeten in met huishoudfolie en doe er sokken omheen. Als je hiermee gaat slapen kan de lotion ’s nachts in je voeten trekken en worden je voeten weer super zacht.

Stap 9

Kies nu welke kleur je op je nagels wilt en breng twee laagjes aan. Als je twee keer nagellak aanbrengt, blijft het beter zitten en is de kleur mooier. Je kan natuurlijk ook gewoon een base coat kiezen met een natuurlijke kleur die ervoor zorgt dat je nagels sterker worden.

voeten

voeten

Na deze stappen, zijn jouw voeten weer helemaal ready to go!

Wat doe jij om je voeten te verzorgen?

Door Myrre

Must reads 👀