Beauty

DIY: gezichtsmaskertjes

Je kan natuurlijk naar de schoonheidsspecialiste gaan of dure maskertjes kopen, maar je kunt het gemakkelijk zelf maken. Het heeft uiteindelijk hetzelfde effect en het is meestal ook leuk om te doen. Wij hebben een aantal recepten speciaal voor jou op een rijtje gezet, om zelf aan de slag te gaan!

mask

Het is weer eens tijd om de huid van je gezicht even te verwennen en te verzorgen. Met deze recepten, kun je helemaal je eigen gezichtsmaskertjes maken. Gezellig om met vriendinnen te doen of gewoon lekker voor jou alleen als je bijvoorbeeld in bad ligt.

mask

Honing/yoghurt masker voor alle huidtypen

Wat heb je nodig?
– 1 theelepel honing 
– 1 theelepel gewone yoghurt

Wat moet je doen?
Mix de honing en de yoghurt samen en smeer het dan uit op je gezicht. Wacht een kwartier en spoel het er dan af met lauw water. Als je een droge huid hebt, kun je er nog wat extra honing bij doen. Als je juist een vette huid hebt, doe er dan een paar druppels limoensap bij.

mask

Yoghurt masker voor een gevoelige of verbrande huid

Wat heb je nodig?
– 1 kopje koude yoghurt
– 4 eetlepels havermout of een ei (zonder eigeel)

Wat moet je doen?
Meng de yoghurt en de havermout door elkaar heen en smeer het op je gezicht. Laat het smeersel 15 minuten intrekken en spoel het af met lauw water.

mask

Banana masker voor een vette huid

Wat heb je nodig?
– 1 rijpe banaan
– 1 theelepel honing
– 1 sinaasappel of 1 limoen.

Wat moet je doen?
Prak de banaan en meng dit samen met de honing. Daarna meng je dit met een paar druppels van de sinaasappel of de limoen. Zorg dat je gezicht schoon is voor je het masker aanbrengt. Wacht 15 minuten en spoel het daarna af met lauw water.

mask

Perzik masker voor een normale huid

Wat heb je nodig?
1 middelgrote perzik
– 1 eetlepel honing
– 3 eetlepels havermeel.

Wat moet je doen?
Kook de perzik tot hij helemaal zacht is en prak het dan tot een glad goedje. Doe de honing en de havermeel erbij en smeer het op je gezicht. Laat het maskertje 15 minuten zitten en spoel het daarna af met koud water.

mask

Wortel masker voor een onzuivere huid

Wat heb je nodig?
– 2 tot 3 grote wortels – 2,5 eetlepels honing

Wat moet je doen?
Zorg dat de wortels gekookt zijn en pureer ze dan. Meng dit met de honing en breng het aan op je gezicht. Laat het masker 15 minuten intrekken en spoel het daarna af met koud water.

mask

Avocado masker voor een droge huid

Wat heb je nodig?
– halve avocado
– 3 eetlepels honing

Wat moet je doen?
Prak de avocado tot een glad geheel en meng het dan met de honing. Laat het maskertje 10 minuten zitten en spoel het daarna af met koud water.

mask

Melk masker voor een droge huid

Wat heb je nodig?
1 theelepel poedermelk
-1 theelepel honing
-1 theelepel Aloë Vera gel
– 2 druppels essentiële olie

Wat moet je doen?
Dit maskertje is voor twee personen, dus dit maskertje kun je gezellig met een vriendin samen doen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar heen en breng het goedje op je gezicht aan. Tien minuten laten inwerken en dan afspoelen met koud water.

DIY gezichtsmaskertjes

De ingrediënten van deze maskertjes zijn helemaal niet duur en zoals je kunt zien is het ook niet moeilijk. Deze maskertjes kun je dus ook heel makkelijk maken als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Welk maskertje ga jij uitproberen?

bron: mens-en-gezondheid.infonu

Door Myrre