Beauty

Tip top zomerklaar

Redactie

De lente is al begonnen en de temperatuur gaat langzaam maar zeker omhoog. We moeten nog heel even wachten met slippers en korte rokjes tot het kwik ietsje hoger ligt. En dus is dit het perfecte moment om jezelf helemaal zomerklaar te maken.

zomerklaar

Voor de zomer willen we er natuurlijk allemaal tip top uitzien, daarom hebben wij een aantal tips voor jullie om je van top tot teen helemaal voor te bereiden. Gladde benen, een gezonde huid en een nette bikinilijn… lees gauw verder.

zomerklaar

Scrub
Om te zorgen dat je huid weer helemaal zacht en gezond is, kun je lichaam scrubben. Begin bij je voeten, ga omhoog naar je benen, buik en armen. Gebruik voor je gezicht een fijnere scrub, je huid is daar namelijk veel dunner. Met het scrubben verwijder je de dode huidcellen, wanneer deze weg zijn zal je sneller bruin worden.Gebruik bijvoorbeeld deze lekkere scrub van Sabon.

zomerklaar

Sabon Body Scrub, prijs € 21,95

zomerklaar

Drogisterij.net, Facial scrub, prijs € 5,95

zomerklaar

Smeer
In de winter is de lucht heel droog en daardoor droogt ook je huid soms ernstig uit. Zorg dus dat je elke dag een hydraterende crème gebruikt, zodat je huid weer zacht en soepel wordt. Je wilt natuurlijk wel mooie zachte benen, wanneer je straks dat leuke jurkje aan hebt.

zomerklaar

Sabon Bodylotion, prijs € 17,95

zomerklaar

Drogisterij.net, Nivea Bodylotion, prijs € 5,45

zomerklaar

Knip, vijl en lak!
Ook wanneer je je slippers weer aantrekt, wil je dat je voeten er weer netjes en verzorgd uitzien. Zorg dat je nagels mooi geknipt, gevijld en gelakt zijn. Eerder schreven we hier een uitgebreid artikel over, daar kun je dus nog meer tips vinden voor perfecte voeten.

zomerklaar

Drogisterij.net, Miss Sporty nagellak, prijs € 1,99

zomerklaar

Drogisterij.net, Miss Sporty nagellak, prijs € 2,29

zomerklaar

Scheer en/of wax
Bij mooie benen denk je niet aan schuurpapier, dus zorg dat je benen mooi geschoren zijn. Maak ook je bikinilijn vast klaar voor de bikinimomenten. Je kunt het scheren, maar het ziet er mooier uit wanneer je het waxed. Bij waxen weet je zeker dat er geen haartjes achter blijven en wordt het mooi glad zonder bultjes.

zomerklaar

Drogisterij.net, Venus Embrace, prijs € 14,95

zomerklaar

Drogisterij.net, Wax strips, prijs € 8,45

zomerklaar

Beweeg
Voor strakke billen en een platte buik in het zomerseizoen moet je bewegen. Die sixpack komt er niet vanzelf! Ga lekker hardlopen, fietsen of skeeleren, het is ook nog eens heel gezond voor je.

zomerklaar

Bruin
Wanneer het straks zomer is en de zon is fel, kun je snel verbranden. Als je nu vast af en toe in de zon gaat liggen of onder de zonnebank gaat, went je huid vast aan de eerste zonnestralen. Het is niet alleen beter voor je huid, maar je wordt uiteindelijk ook nog sneller bruin als je skin al een kleurtje heeft. Bovendien hoef je veel minder make-up te gebruiken als je al een gezond kleurtje hebt.

zomerklaar

Verzorg je haar
Door de zon, zee en het strand droogt je haar enorm uit. Als je du al met gezond en stralend haar de zomer in gaat, zal het uiteindelijk wel meevallen. Laat je haar nog even knippen voor het echte warme weer begint, dan ga je met een frisse coup het nieuwe seizoen in. In de zomer groeit je haar sneller, dus het is ook zo weer aangegroeid.

zomerklaar

Drogisterij.net, Gliss Kur total repair, prijs € 2,99

Met deze tips kom je een heel eind met je voorbereidingen. Misschien heb jij zelf nog een speciaal zomerritueel? Wat doe jij om jezelf zomerklaar te maken?

Door Myrre