Beauty

Vijf manieren om de conditie van je nagels te verbeteren

Je nagels lakken, vijlen, nagellak verwijderen, weer opnieuw lakken. Allemaal heel erg leuk, maar niet heel goed voor je nagels. Daarom vijf tips om je nagels weer een frisse start te geven deze zomer.

Aceton vrije nagellak remover
Ja, het verwijderen van nagellak gaat en stuk sneller met aceton in het product. Maar aceton haalt meer weg dan je nagellak. Natuurlijke oliën van je nagels bijvoorbeeld. Hierdoor worden je nagels droog en gaan ze breken.

Vijf manieren om de conditie van je nagels te verbeteren

Hou je nagels kort
Heb je vaak last van scheurtjes in je nagels? Hou je nagels dan mooi kort. Natuurlijk zijn lange nagels mooi, maar de kans op scheurtjes is dan veel groter, dan bij korte nagels.

Hou je nagels uit het water
Lang badderen of douchen is niet echt verstandig als je nagels niet zo sterk zijn. Net als met je huid, drogen ook nagels uit als ze veel of lang in het water zijn geweest.

Vitamine B
Neem supplementen met extra vitamine B in. Deze vitamine zorgt niet alleen voor sterke nagels, het geeft je ook mooi glanzend haar.

Vijf manieren om de conditie van je nagels te verbeteren

Haal vlekken weg en maak je nagels witter
Dit doe je met citroen sap of gewoon een pure citroen. Snij een citroen door de helft en druk je nagels er helemaal in. Dit hou je een paar minuten vast. Klaar! Kies je toch voor citroensap, gebruik dan een watje om het over je nagels te wrijven. Het beste is echter om een whitener te gebruiken. Citroensap werkt wel, maar is net als het blonderen van je haar, niet de beste oplossing. Kijk hier voor meer informatie over Nail whiteners!

Bekijk ook ‘Nagelriemolie: wie, wat, waar?’ op Beautyscene of bekijk hier ‘5x vragen over nagels’.

Heb jij nog vreemde tips die voor jou goed werken?

Door Marit