Beauty

Vreemde ingrediënten in beautyproducten

Gatver, het idee alleen al. Toch schijnt het zo te zijn dat fabrikanten echt slakkenslijm in huidverzorgingsproducten stoppen. Maar dat is niet het enige, wat dacht je van walvisbraaksel in parfum? Lees niet verder als je een zwakke maag hebt. Ik herhaal…

slakkenslijm

In Zuid- Korea, Engeland en Chili stoppen de fabrikanten steeds vaker slakkenslijm in huidverzorgingsproducten. Tenminste, als we de Britse krant de Daily Mail mogen geloven. In slakkenslijm zit de stof allantoïne, die heilzaam werkt. Kenners beweren dat littekens erdoor verdwijnen en acne tegengaat.

Wees maar niet bang dat er in het potje dagcrème op jouw nachtkastje een souvenir van zo’n glibbervriend zit. Huidverzorgingsproducten met dit soort slijm zijn niet in heel veel winkels verkrijgbaar en het staat altijd zeer duidelijk op het potje vermeld. Ook schijnt het slijm niet geheel diervriendelijk te worden verkregen en ondanks dat we heel ijdel zijn, willen we niet dat diertjes er onder lijden!

Maar vond je dit al raar? Kijk mee naar andere very awkward en vrij schokkende ingrediënten:

1. Voor een metallic glans in je nagellak of lippenstift….

slakkenslijm

….worden er wel eens visschubben gebruikt. Op het etiket wordt dit meestal aangegeven als ‘Pearl Essence’ , maar het zijn toch echt de schubben van een haring die dan in je nagellak of lipstick zijn verwerkt voor de glans.

2. Ambergis
Say what? De stof Ambergis werd vroeger vaak gebruikt in parfums door het sterke natuurlijke aroma. Best raar als je nadenkt waar het dan precies vandaan komt: walvisbraaksel. Het wordt nu voornamelijk alleen nog gebruikt door een paar Franse fabrikanten. Chanel schijnt daar één van te zijn.

3. Je haar danst…

slakkenslijm

… door shampoo met vogelveren? Keratine in shampoos zorgt voor sterk, zacht en glanzend haar. Maar het schijnt dat in sommige gevallen vogels kaalgeplukt worden om deze stof te maken. Het aminozuur in de veren zorgt voor nog meer glans in menselijk haar.

4. Vachtje aaien…
Maar in dit geval dus even niet. Lanoline is een vette laag  die dieren in hun vacht hebben. Zo beschermt het bijvoorbeeld schapen tegen alle weersomstandigheden. Deze stof wordt gebruikt in heel veel verzorgingsproducten zoals shampoo, scheerschuim, zonnebrandcrème en lippenstift. Hoe ze Lanoline nou precies uit de vacht halen? Door te schrapen… 

5. Birdie birdie in the sky

vogels

Vanuit het niets een vogelflats op je hoofd of je kleding is nou niet bepaald fijn als het je overkomt. Toch zijn er vrouwen die het een teken van pure schoonheid vinden om je hele gezicht onder te smeren met vogelpoep. De geisha’s mengden vaak vogelpoep met andere producten om hun gezicht zo wit mogelijk te krijgen. In New York is het ook mogelijk om een Geisha gezichtsbehandeling te laten doen met, je raadt het al, vogelpoep. Het schijnt namelijk ook nog eens je huid goed schoon te maken en een mooie glans te geven. Kosten van zo’n gezichtsbehandeling? Vanaf 180 dollar, now that’s expensive poop!

Let jij op de ingrediënten bij het kopen van nieuwe cosmetica of verzorgingsproducten? Welke fact verbaasde jou het meest?

Bron/ beeld: dailymail.co.uk, beautyhigh.com, weheartit.com

Door Brenda