Beauty

Verminder de kans op parfumallergie

Vervelend als je niet tegen parfum kunt. Gelukkig zijn er ook producten zonder parfum en kleurstoffen verkrijgbaar. Maar wist je dat je zelf ook een parfumallergie kunt ontwikkelen?

parfumallergie

Neutral heeft een onderzoek laten uitvoeren onder een grote groep Nederlanders. Daaruit is gebleken dat er maar liefst elf keer per dag parfum wordt gebruikt en minstens vijf verschillende parfumproducten door elkaar heen. Dan moet je niet alleen denken aan dat ene lekkere geurtje, maar ook pennen en gummen, kleding, gedroogde kruiden en snoep horen bij deze groep. En zelfs in brood zit soms parfum!

Veel mensen hebben van jongs af een een parfumallergie, maar wist je dat je zelf ook zo’n allergie kunt ontwikkelen? Hoe meer lagen parfum je draagt, hoe groter de kans op een allergie. Als je zo’n allergie hebt kun je last krijgen van verschillende dingen na het gebruik van parfum zoals een rode en opgezwollen huid, loopneus, branderige ogen en geïrriteerde slijmvliezen. Erg vervelend en deze allergie gaat in de meeste gevallen ook niet over. Je kunt dan het beste speciale producten kopen zonder de stoffen waar je allergisch op reageert. Vraag advies aan je huisarts welke verzorgingsproducten jij het beste kunt gebruiken.

Een van de bekendere merken voor zulke gevallen is Neutral. Neutral verkoopt verzorgingsproducten zonder parfum en kleurstoffen. Op de site www.parfuminderen.nl  geeft het merk tips hoe je de kans op een allergie kunt verminderen. Je krijgt niet alleen informatie over huidallergie, maar kunt ook je parfummomenten tellen en proefproducten aanvragen.

neutral

neutral

De adviesprijzen van de Neutral productlijn:
– Bodymilk: € 4,99
– Shampoo: € 4,19
– Douchegel: € 3,95
– Deodorant: € 3,95 (spray en roller)

Ga jij nu extra letten op je parfumgebruik?

Bron beeld: weheartit.com

Door Brenda