Fashion

Clean up your closet

Een uitpuilende kast vol kleding klinkt goed, maar is het ook altijd even fijn? Je loopt namelijk het risico dat je kast een rommeltje wordt, waardoor je de jurkjes die je écht mooi vindt niet meer terug kunt vinden. Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak: clean up your closet!

kledingkast

Het kan nuttig zijn om van tevoren je kledingkast eens helemaal leeg te maken. Dat brengt overzicht als je hem weer gaat inladen en geeft je de kans om met een schone lei te beginnen.

Mik al je kleding op twee hopen: de dit-mag-weg-hoop en de dit-bewaar-ik-nog-hoop. Aan het einde van heel je opruimactie hang je alle kleding die op de dit-bewaar-ik-nog-hoop ligt weer netjes in de kast, de rest mag weg.

Wees streng voor jezelf. Kleding die je al een half jaar niet meer gedragen hebt, zul je echt niet over een maand niet plots wél aandoen.

Wil je echt goed opruimen en alle rommel voorgoed je kast uit bannen? Dan kan het handig zijn om alles nog eens te passen. Reacties als “Wauw, ik wist niet dat dit jurkje mij zo goed stond” of “Mmm… dit vestje is toch niet zo mooi als ik altijd heb gedacht” gegarandeerd. Door te passen kom je er het snelst achter of je iets moet bewaren of niet. Het nadeel is alleen dat het zeeën van tijd kost. Maar het resultaat loont dan ook de moeite!

Gebruik deze gelegenheid om allerlei nieuwe combinaties uit te proberen. Het gevolg: in één klap dubbel zoveel outfits met evenveel kleding.

Kan je de klus niet alleen aan? Trommel een paar vriendinnen op en ga samen aan de slag. Dit gaat stukken sneller en je houdt er een gezellige middag aan over!

Doneer je afdankertjes aan de missiehulp of aan de kringloopwinkel. Zij zijn er vaak hartstikke blij mee! Bovendien draag jij op deze manier je steentje bij aan een betere wereld.

Geld verdienen met je oude kleding? Inderdaad, dat kan. Ga op zoek naar een leuke tweedehandszaak in jouw buurt. Als de spullen er nog goed uitzien of zelfs nog net nieuw lijken, krijg je er vaak nog een hele som geld voor. En dat kunnen we altijd goed gebruiken, toch?

Je kunt ook altijd met een aantal vriendinnen een zogenaamde swap-avond organiseren. Hierbij nemen al je vriendinnen een aantal kledingstukken mee die ze niet meer dragen, maar die nog wel mooi zijn. Jij doet hetzelfde en… ruilen maar! Zo ben jij van je afdankertjes verlost en heb je zelf een nieuwe, gratis (!) garderobe. Maar hou de wijze raad van je moeder goed in het achterhoofd, want van ruilen komt huilen…

Mijn gouden tip: hou het goed bij. Trek aan het begin van elk seizoen – de lente en de herfst zijn het meest logisch – een dagje uit om je kast op te ruimen. Als je het regelmatig doet, is het helemaal niet zoveel werk!

Door Fleur van www.girlyengeeky.nl