Beauty

Home made beautyproducten

Beautyproducten zelf maken, een leuke bezigheid en nog lekker goedkoop ook. Gezichtsmaskertjes zelf maken dat kennen we nu wel, maar er valt gelukkig nog veel meer uit te proberen!

home made beautyproducten

Bodylotion
– 1 rijpe avocado
– 3 el mayonaise
– 3 el zonnebloemolie
Smeer je huid direct na het douchen in met avocado bodylotion en laat het 3 minuten zitten. Spoel je daarna af onder een lauwe douche.

home made beautyproducten

Lippenbalsem
– Kaars
– Lepel
– Oogschaduw
– Vaseline
– Klein schoon potje (bijvoorbeeld van een leeg lippenbalsem potje)
Doe de vaseline op een lepel en verwarm dit boven een kaars totdat het een beetje gesmolten is. Doe de oogschaduw erbij en roer het mengsel tot er geen stukjes meer inzitten. Doe het mengsel 20 minuten in de vriezer en zie daar, jouw lippenbalsem!

home made beautyproducten

Voetenmasker:
– 1 kleine komkommer
– 2 eetlepels verse munt
– 1 eetlepel porseleinaarde
– 6 eetlepels yoghurt
Snijd de komkommer in stukken, mix alles en breng het mengsel aan op je voeten. Laat het opdrogen en spoel het vervolgens met koud water van je voeten. Dit masker zorgt voor een verfrissend gevoel en zachtere voeten.

home made beautyproducten

Oogmasker:
– 2 theezakjes (voor extra ontspanning gebruik je kamille thee)
– lauw water
Giet over de 2 theezakjes wat lauw gekookt water en laat het afkoelen. Leg de 2 zakjes op je gesloten ogen en laat het 10 minuten intrekken en de zwelling trekt weg.

home made beautyproducten

Scrub
– zout of suiker
– olie
– eventueel geurtoevoeging
Doe een beetje zout en een beetje suiker in een bakje en meng dit met olie. Je kunt eventueel een paar druppels van je favoriete geurtje toevoegen voor een lekker ruikende scrub. Als je je lippen wil scrubben kun je dit doen door honing met een beetje suiker te mengen.

home made beautyproducten

Haarmasker
– 1 geprakte banaan
– 1 el olijfolie
Prak de banaan tot het een egaal mengsel is. Voeg de olijfolie aan het mengsel toe en roer tot één geheel. Verdeel het haarmasker over je haar en wikkel daar folie om. Laat het masker 30 minuten intrekken en was het vervolgens uit.

Wij hebben niet alle producten kunnen testen, maar we zijn natuurlijk wel erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Sta jij weleens in de keuken voor een beautyrecept?

Door Annick