Beauty

Verzorg je lippen in de zon

Dat je je gezicht en lichaam goed moet insmeren met zonnebrand voordat je de zon in gaat is jullie allen vast wel bekend. Maar wist je ook dat je lippen minstens zo belangrijk zijn om in te smeren? Zelfs met deze lentezon is het belangrijk om je lippen goed te verzorgen. Maar waarom en hoe dan?

zon lippen

Waarom?

Ten eerste om je lippen tegen veroudering te bescherming. Denk je, ‘Ja daar ga ik me later wel een keertje zorgen om maken!’ Misschien moet je dan toch maar even verder lezen, want wist je dat de schade die je huid in haar tienerjaren heeft opgedaan (en waar je nu misschien helemaal nog niets van ziet) op latere leeftijd keihard tevoorschijn komt?

zon lippen

Daarbij.. De huid op je lippen is super dun en gevoelig en kan heel makkelijk verbranden. Wist je dat huidkanker vaak voorkomt op lippen? Dat wil toch niemand..

En OOK: verbrande lippen, niet echt een fijn gevoel. Toch?

Maar hoe kun je het dan voorkomen?

zon lippen

Nou, net als je gezicht kun je ook je lippen insmeren. Bijvoorbeeld met een goede zonnebrand in de vorm van een lipbalsem van Clinique met factor 35! Kun je overigens ook gebruiken op andere gevoelige plekjes, bijvoorbeeld onder je ogen. Of factor 20 van Piz Buin (stukje goedkoper!)

zon lippen

Maar het kan ook wat spannender met een getinte lipconditioner, bijvoorbeeld van Bobbi Brown of Mac Cosmetics.

zon lippen

OF nog meer kleur! Met de lipgloss van Clinique of de lippenstift van Bobbi Brown.

Sta jij wel eens stil bij lipverzorging?

Door Annemerel