Beauty

Review: The Brazilian wax

Van mijn wenkbrauwen tot aan mijn benen… al jaren doe ik het hele riedeltje zelf. No big deal, sterker nog: heerlijk vind ik het! Volledig ingesopt in een fijn ruikende showergel, begin ik aan het stappenplan. Oksels, check. Benen, check. Bikinilijn… check! Na afloop dompel ik mijzelf (van mijn kleine teen tot aan mijn oorlellen) in de baby olie en klaar is kees! Oke, je bent er even zoet mee… maar een vervelend karwei? Nee.

In tegenstelling tot mijn vriendinnetje: ‘Waarom zelf doen? Ik laat het doen! Zeker drie weken zo zacht als een baby’tje. Het scheelt zovéél tijd!’. De volgende dag blijken op de redactie ook een paar redacteuren erbij te zweren. ‘O ja hoor, ik doe het regelmatig. Goed dat je het zegt, ik bel meteen even of ik volgende week weer terecht kan. Pijnlijk? Nee joh, ik gooi mijn been omhoog, *RATS* en ik sta weer buiten. Je went eraan.’

Nu de zomer er weer aan komt lijkt ineens de gedachte van super strak gewaxte (geen haar blijft overeind) en smooth bikinilijn in ruil voor 5 min. kaken op elkaar en wateroogjes mij zo slecht nog niet. Ik besluit: The Brazilian!

Good for you! Maar wist je dat er veel meer bij komt kijken? Zo heb je de keuze uit een bikini wax (logisch), een G-string wax (kan ik mij nog wat bij voorstellen), een Brazilian (die wil ik volgens mij!) en… The Hollywood! Eh.. come again?!

-       Bikini wax = Alleen de bikinilijn. Lees: wekenlang onbezorgd rondhuppelen in bikinibroekje.

-       G-string wax = Ik citeer: ‘ Bij een G-string wax houd je een klein streepje aan de voorkant over. Hoe lang, breed of smal bepaal je zelf. Tussen de billen wordt het haar ook weggehaald.’

-       Brazilian = Bij de Brazilian wax moeten niet alleen je billen maar ook je schaamlippen er aan geloven. Je houdt alleen een streepje over aan de voorkant.

-       Hollywood = Haar? Welk haar? Juist.

Nog geen week later stap ik op de fiets, op weg naar de SOAP Treatment Store in Amsterdam. Op het Spui. Ze hebben ook een filiaal in de Amsterdamse Van Baerlestraat én op het Noordeinde in Den Haag. Onder de indruk van de prachtige salon (HUGE bloemen, een scala aan heerlijke producten en een every girls dream nagellakcollectie… op kleur gesorteerd!) mocht ik direct doorlopen naar een ruimte beneden. Het was er warm en cozy, het rook naar wellness en ‘of ik mijn broek uit wilde doen’. Ehm, ok. Back to business.

Ik werd geholpen door een heel vriendelijke dame, who has seen it all! Van jong tot oud, van een onoverzichtelijke bush-bush tot uit de hand gelopen do-it-yourself praktijken. Ik wist, ik was in goede handen. Eenmaal op tafel geklommen lagen mijn benen al gauw in kikkerstand. Op deze manier wordt er geen haartje overgeslagen en kan zij er goed bij. ‘Zo, vertel eens. Wat doe je voor werk?’ Ah, eerst even koetjes en kalfjes. Fijn! Kan ik nog even wennen aan het hele ‘Hallo, hier lig ik!’-idee. ‘Ik schrijf arti… *AUW!*. Niet cool. Zonder enige waarschuwing was de eerste strip gezet. Achteraf heel blij om. Deze dame weet hoe zij meiden zoals ik –die het liefst nog even een schietgebedje doen- moet behandelen. Binnen een kwartiertje was ik klaar! Halleluja!

SOAP

De grote vraag: was het pijnlijk? Prettig is het niet, maar pijnlijk? Nee. Nadat het haar is verwijderd wil je het liefst even blazen of kriebelen (net als bij het epileren van je wenkbrauwen, het jeukt!), maar achteraf krijg je een verzachtend doekje met tea tree oil.

Kortom, je bent super smooth en je hebt er zeker 3 weken plezier van! Dit verschilt wel per persoon. Inmiddels is het bij mij 4 weken later en ik ben nog steeds blij dat ik het heb gedaan! Het enige nadeel? Je moet zeker 5 mm haar laten groeien, voor een volgende afspraak. Voor de single ladies geen probleem, maar voor vriendlief misschien even wennen. Niet heel charmant. Maar een paar dagen later sta je weer fris en fruitig buiten, klaar om er de komende weken niets meer aan te doen! Heer-lijk.

Wist je dat je ook de Relax and Wax NO SCREAM CREAM kunt aanschaffen? Deze crème laat je een half uur voor de behandeling intrekken, voor meiden die bang zijn de hele buurt bij elkaar te schreeuwen. Geen zorgen, het valt heel erg mee! Maar mocht je toch het zekere voor het onzekere willen nemen? Dan is dit je uitkomst!

Meer lezen over alle treatments? Ga dan snel naar soaptreatmentstore.com.

Door Marjolein