Beauty

Review: zelfbruiningscrème van Lavera

Eeuwenlang stond een blanke huid in hoog aanzien. Het betekende namelijk dat je niet buiten hoefde te werken. Dit veranderde begin vorige eeuw nadat Coco Chanel zongebruind terugkwam van een cruise. Zij maakte de gebronsde huid populair onder vrouwen. Natuurlijk vindt niet iedereen het even mooi om bruin te zijn, maar diegene die wel graag een bruin kleurtje willen, hoeven daarvoor de deur niet meer uit en kunnen op een veilige manier bruin worden!

Zelf gebruik ik niet vaak zelfbruiningscrème. Dit komt omdat mijn benen zelf al een beetje bruin zijn en de meeste zelfbruiners bij mij een oranje teint geven. Je ziet op internet wel eens van die foto’s van mensen met knal oranje hoofden door een zelfbruiningscrème. Nee bedankt! Dat is dus de reden waarom ik het nooit op mijn armen of gezicht durf te smeren (alhoewel het door de juiste stappen en de juiste kleur best mooi kan worden). Nu het wat slechter weer is, vond ik het de juiste tijd om eens een duurzame zelfbruiner te gaan testen. Mocht het mis gaan; ik draag nu toch lange broeken.

zelfbruiner

Wat zit er nu in de zelfbruiningscrème van Lavera
Zelfbruinende crème werkt voornamelijk dankzij het bestanddeel DHA (dihydroxyacetone). In 1920 is al ontdekt dat deze stof onze huid kleurt. Na de oorlog werd hier meer onderzoek naar gedaan en werd deze stof later gebruikt bij mensen met een pigmentatie-stoornis. DHA is een onschadelijk suikermolecuul dat reageert met bepaalde eiwitten in de bovenste lagen van de huid. Door een chemische reactie ontstaat binnen 4 à 5 uur de bruine kleur.

zelfbruiner

Daarnaast bevat de Lavera zelfbruiningscrème pure plantaardige oliën zoals Macademia olie en Jojoba olie. Deze oliën zijn goed voor je huid, ze bieden namelijk een goede bescherming tegen het uitdroging en gaan huidirritaties tegen. Verder staat er op de verpakking dat de crème 100% natuurlijk en vrij van synthetische ingrediënten is. Ik heb de ingrediënten gecheckt en ze zijn inderdaad 100% natuurlijk en niet synthetisch.

Hoe gebruik je de zelfbruiningscrème het beste:
Nadat je je huid gereinigd hebt kun je het beste je huid scrubben. Dit doe je zodat alle dode huidcellen van je huid verwijderd worden en je een egale dekking krijgt. Hierdoor blijft de zelfbruiningscrème ook langer zitten.

zelfbruiner

Na het scrubben kun je je huid insmeren met een voedende bodylotion. De zelfbruiner zal zich dan makkelijker laten uitsmeren en zich beter laten verdelen over je huid.

zelfbruiner

En dan is het een kwestie van heel goed uitsmeren en laten drogen! Ik wacht altijd minimaal een half uur met het aantrekken van mijn kleren.

Resultaat:
Ik heb de zelfbruiningscrème nu drie keer gebruikt en heb elke keer alleen mijn rechter been ingesmeerd, zodat je het verschil ziet in kleur.

zelfbruiner

Na de eerste keer smeren zag ik nog niet heel veel verschil tussen mijn linker en rechter been (let trouwens niet op de bruine vlek op mijn been, dat is een pigmentvlek).

zelfbruiner

Bij de tweede keer smeren vond ik de kleur echt mooi geworden; geen oranje kleur en geen vlekken.

zelfbruiner

Na de derde keer smeren vond ik de kleur toch iets te donker. Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk en het ligt ook aan je eigen huidskleur. Het is jammer dat door de verschillende lichtinval het resultaat op de foto’s moeilijk met elkaar te vergelijken is.

zelfbruiner

De geur van deze crème vond ik prima. De stof DHA zorgt namelijk voor een aparte geur en er zijn maar weinig zelfbruiners die deze geur kunnen verdoezelen. Ik kan de geur van Lavera niet goed thuisbrengen, maar stinken deed hij absoluut niet! Op de gebruiksaanwijzing staat dat de kleur 3-7 dagen blijft zitten. Bij mij was dit ongeveer een week, dus je moet het gewoon bijhouden wil je je bruine kleur behouden. Ik ben super tevreden met deze crème, dus het mooie weer mag van mij weer komen!

Tip: Heb je de zelfbruiningscrème toch niet goed uitgesmeerd? Dan kan je altijd nog proberen de vlekken met een washandje en wat scrub een beetje te vervagen.

Deze crème kun je kopen op de webshop van LieverNatuurlijk voor € 11,95. De verzendkosten bedragen maar € 1,95! En: Girlscene-lezeressen die de crème binnen nu en twee weken bestellen krijgen € 2,- korting. Het enige wat je hoeft te doen is de kortingscode "girlscene" invoeren.

Door Vera – MyStyle blogger