Beauty

Review: Japanese Cherry Blossom van The Body Shop

Bijna elk meisje draagt parfum en velen van jullie zijn nog niet klaar met de zoektocht naar de perfecte geur. Maar weten jullie ook dat er goede parfums zijn die net zo lekker ruiken en dezelfde (en soms lagere) prijs hebben? Renée uit het MyStyle team testte de Eau de Toilette van The Body Shop in de geur Japanese Cherry Blossom.

Het is een hele mond vol, dit vrouwelijke parfum van The Body Shop. De sakura – zoals ze deze bloesem in Japan noemen – is altijd een symbool geweest van de vergankelijke schoonheid in Japan. Het leven wordt beschouwd als mooi en kort, een beetje zoals de kersenbloesem die maar heel kort bloeit. Zelf associeer ik de kersenbloesem met liefde, lente, en elegantie en krijg ik een heel vrolijk en fijn gevoel als ik deze prachtige bloem zie of ruik. Des te blijer was ik toen ik deze geur in een parfum versie zag. Deze eau de toilette zit al een lange tijd in de basislijn van The Body Shop en is hopelijk nog een tijdje te koop, but you never know!

the bodyshop parfum

Groen? Goed? Fair Trade?
Het fijne aan de parfum is dat The Body Shop op een verantwoordelijke manier aan haar ingrediënten komt door eerlijke handel met genoeg geld voor de boeren. Ook test ze haar producten niet op dieren. Deze parfum bevat alcohol die is gemaakt van suikerriet uit een organische bron in Ecuador.

Het flesje van 50 ml is simpel en vrouwelijk. Als je goed kijkt naar de bovenste foto zie je dat mijn flesje al voor meer dan de helft gebruikt is en dat zegt genoeg. Je parfumsmaak is erg persoonlijk, dus het enige wat ik kan doen is ruiken, ruiken en nog eens ruiken en dit zo goed mogelijk op papier proberen te krijgen voor jullie.

the body shop parfum

Parfumnoten
Topnoten: Fuji appel, Chinese magnolia en osmanthusbloem
Hartnoten: ster jasmijn, Japanse kersenbloesem en Japanse persimmonbloem
Basisnoten: sandelhout, hinoki (vuurboom) hout en fruitige muskus

the body shop parfum

Geur
De parfum ruikt heel vrouwelijk en lief, en kan worden omschreven als bloemig en een beetje fruitig. Het is een lichte, subtiele geur die waarschijnlijk niemand af zal schrikken. Wanneer je hem op spuit ruik je het zoete van de Fuji appel, maar zeker ook het bloemige van de twee andere topnoten. Na een tijdje vervaagt het zoete en komen de bloemen beter naar voren. Daarna laten de basisnoten zich zien en wordt de geur een tikkeltje warmer door het sandel- en hinokihout, maar ruikt het nog steeds bloemig.

Het enige nadeel is dat de parfum wat sneller vervaagt dan andere eau de toilettes die ik heb, maar door de prijs die in verhouding lager ligt dan andere parfums vind ik dat niet zo erg. Hierdoor moet je het wat vaker per dag sprayen, maar het is een compact flesje dat je makkelijk mee kan nemen.

the body shop parfum

Voor wie – zoals ik – geen genoeg kan krijgen van de geur is hij ook verkrijgbaar in een showergel, een body ‘puree’(vochtinbrengende mousse), een body butter en een body mist. Door deze producten samen te gebruiken bouw je de geur op in laagjes en blijft hij langer zitten.

Deze The Body Shop eau de toilette is iets voor jou als je op zoek bent naar een redelijk goedkope, duurzame parfum voor overdag in de lente of zomer. Hij is te koop in de The Body Shop winkels en op de website, waar hij nu is afgeprijsd van € 22,95 voor € 18,36 exclusief € 5,00 verzendkosten. The Body Shop verzendt trouwens gratis boven de € 25 euro.

the body shop parfum

Hebben jullie ooit een The Body Shop parfum geprobeerd? En wat vonden jullie?

Door Renée MyStyle blogger