Beauty

Lekker & Gezond

Wij houden van eten. Wie niet? Het liefst aten we de hele dag. Goed ‘nieuws’ voor foodie’s zoals wij, er zijn een aantal voedingsmiddelen die niet alleen ontiegelijk lekker zijn, maar ook nog eens gezond! Wij vonden energie-shots, beauty-food & stress-killers in de vorm van écht en LEKKER eten.

Energie-shots

Gezond & Lekker

Linzen
In linzen zitten veel proteïnen, koolhydraten en calcium. Ze bezitten een grote hoeveelheid vitamine B, ijzer, zink en calcium en hebben een laag vetpercentage. Echt een superfood dus.

Water
Als we niet genoeg water drinken kan ons lichaam niet op een optimale manier zijn ding doen.

Gezond & Lekker

Eieren
De beste bron van proteïne zijn eieren. Ze geven je een vol gevoel en geven langzaam energie af, ze geven je dus een langdurig vol gevoel.

Noten
Alle noten hebben heel veel vitaminen en mineralen. Een handje noten heeft een grote hoeveelheid vitamine A, B, E, kalium, calcium en ijzer. Dit geeft je niet alleen een vol gevoel, maar geeft je ook veel energie.

Gezond & Lekker

Fruit gestresstseleniumsmoothies
Ga in plaats voor een snoepje voor een lekkere fruit smoothie. De vitaminen van het fruit en het calcium van de melk zorgt voor een fantastische energie-boost voor je lichaam.

Stress-killers

Wortels
Als we gestresst zijn willen we nogal eens onze kaken op elkaar klemmen. Door rauwe worteltjes te eten zorg je er voor dat je kaken niet verkrampen.

Gezond & Lekker

Knoflook
Knoflook werkt als een antibiotica, brengt je bloeddruk in balans en geeft je stemming een boost. Een teentje knoflook per dag zorgt voor minder stress, maar of je hier blij mee moet zijn qua adem is een ander verhaal ;-).

Gezond & Lekker

Sinaasappels
De Vitamine C in sinaasappels verlaagt je bloeddruk en houdt het stresshormoon cortisol in balans.

Spinazie
In spinazie zit veel magnesium wat fantastisch is om je rustig te houden. Het verlaagt je stressniveau, houdt je lichaam relaxt en onderdrukt hoofdpijn die je tijdens de dag op kunt lopen.

Gezond & Lekker

Amandelen
Om je immuunsysteem een grote boost te geven is een handje amandelen ideaal. Het zit vol met vitamine E en B het houdt je stressniveau laag en zorgt ervoor dat je hart geen overuren maakt.

Gezond & Lekker

Bananen
Stress zorgt ervoor dat ons metabolisme omhoog gaat en dat zorgt er weer voor dat we een te kort aan kalium binnen krijgen. Bananen zitten vol me kalium en zijn dus in tijden van stress zeker aan te raden.

Beauty-food

Gezond & Lekker

Avocado
De vetten die zich in avocado bevinden helpen je lichaam gezonde oliën te produceren, het soort dat je haar en nagels sterk maakt.

Aardbeien
Aardbeien zitten vol met vitamine C wat heel belangrijk is voor de productie van collageen in je huid. Ze zorgen voor een mooie strakke huid.

Gezond & Lekker

Blauwe bessen
Deze besjes zitten vol met vitamine E, wat de huid een natuurlijke barrière tegen stoffen van buitenaf geeft.

Tomaten
In tomaten, vooral in het velletje om de tomaten, zit lycopeen. Lycopeen helpt bij ontstekingen en is ook een soort van natuurlijke zonnebrand. Het beschermt je huid van binnenuit tegen de zon.

Gezond & Lekker

Perziken
In perziken vind je erg veel vitamine A. Vitamine A zorgt voor je cellenproductie, hierdoor kan je lichaam sneller dode huidcellen afgeven. Hierdoor wordt je huid soepeler en zachter.

Paddenstoelen
In paddenstoelen zit veel selenium, dat is een mineraal die de elasticiteit van je huid intact houdt. Ook vecht het tegen vrije radicalen in de lucht.

Bron: Body Magazine
Bron beeld: Weheartit

Door Annemerel