Beauty

Scheerfoutjes zijn verleden tijd

Au, au, au. Vanochtend even snel onder de douche gesprongen om toch nog even je benen te scheren. Heel veel tijd heb je niet, je ligt namelijk liever een kwartiertje langer in bed. Toch moet je je benen even scheren zodat je straks je nieuwe rokje kunt dragen. In alle haast scheer je je benen en heb je een paar wondjes als eindresultaat. Pijnlijk, maar wij hebben een paar tips voor je om snel van al dat bloed af te zijn.

Scheerfoutje

– Wc-papier
Een handig trucje en waarschijnlijk heb je dit al eens eerder gedaan. Scheur een klein stukje wc-papier af en laat het op het wondje zitten totdat het helemaal droog is. Gelukkig is er meestal wel wc-papier in huis.

– Aluin
Bij het scheren is aluin onmisbaar. Aangezien aluin een bloedstelpende werking heeft en een verfrissend gevoel geeft. Voor het gebruik moet je de aluin bevochtigen en aanstippen op de gewenste plekjes. Ook geschikt voor een gevoelige huid!

Scheerfoutjes

– Vaseline
Heb jij ook altijd een potje vaseline, dan is dit niet alleen ideaal voor schrale plekjes of droge lippen, maar ook voor scheerfoutjes. Smeer een goeie laag vaseline op het wondje en laat het even intrekken. Wees niet te zuinig met het insmeren!

– Ijsblokje
Vooral in de zomer heb je waarschijnlijk altijd wel een paar ijsblokjes in huis. Ren dus snel even naar beneden om een blokje te halen en hou deze een tijdje op je wondje. Hierdoor stopt het bloeden vrij snel en heb je weinig troep.

Scheerfoutjes

– Thee
Thee? Ja, een theezakje voorkomt bloeden. Bepaalde stoffen in thee zorgen er namelijk voor dat je huid weer dicht gaat en dus ophoudt met bloeden. Mocht je dus nog een zakje in huis hebben dan is het ideaal voor wondjes.

– Aspirientje
Ook ideaal voor gladdere benen is het oplossen van een aspirientje in twee eetlepels water. Smeer deze oplossing ruim op de plek waar het bloed en blijf een paar keer deppen. Ook als je na het scheren denkt dat je bultjes gaat krijgen, werkt dit goed.

– Scrubben
Scrubben voordat je gaat scheren, zorgt ervoor dat je soepeler over je huid heen gaat met je scheermesje. Gevolg: gladde benen en geen foutjes.

Scheerfoutje

– Pleister spray
Het is niet altijd even mooi om op een wondje gewoon een pleister te plakken. Het kan natuurlijk wel, maar wil je niet dat iedereen de pleister ziet, dan is pleisterspray een goede oplossing. Het werkt hetzelfde als een gewone, ouderwetse pleister maar is onzichtbaar.

– Harsen / epileren
Heb je nou al alles geprobeerd en ben je wel klaar met iedere keer weer een foutje of een lelijk plekje? Probeer dan een keer te harsen of te epileren. Hiermee kun je bijna geen wondjes maken en zorgt ervoor dat je haren langer wegblijven.

Een tijdje terug hebben we ook een paar handige tips gegeven voor gladde, glanzende benen. Nu kun je dus zorgen voor gladde benen én geen wondjes. Laat de zomer maar komen!

Hoe zorg jij voor benen zonder scheerfoutjes en heb je nog tips om het bloeden te stelpen?

Bron beeld: weheartit

Door Eline