Food

Beauty food!

Geen dure crèmes, shampoos of conditioners, maar gewoon lekker eten om een mooie huid, glanzend haar en stevige nagels te krijgen. Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat het eten van de juiste voedingsmiddelen zichtbaar bij kan dragen aan een mooier uiterlijk. Heel eenvoudig, goedkoop, maar bovenal smullen!

Beauty food

Al een tijdje ben ik (Vera) bezig met het testen van een ecologische “beauty thee” op basis van antioxidanten. Maar aangezien ik de combinatie van beauty en eten erg interessant vind, leek het me leuk om hier een “beauty food treatment” artikel over te schrijven. Alle ingrediënten die je nodig hebt kun je gewoon in de supermarkt kopen en de gerechten zijn snel en makkelijk te bereiden.

Beauty food

Beauty-ontbijt:
Ontbijten is erg belangrijk! De eerste maaltijd van de dag is niet zomaar bedacht. Je lichaam heeft namelijk heel de nacht zonder eten gemoeten. Veel mensen slaan uit haast of om af te vallen het ontbijt over. Maar uit onderzoek blijkt dat mensen die ontbijten vaker een goed gewicht hebben dan mensen die niet ontbijten. Na een ontbijt is de verleiding namelijk minder groot om in de loop van de morgen te veel te snoepen.

Beauty food

Je kunt het beste je dag beginnen met volkorenbrood of graanproducten. Die combineer je met mager beleg zoals kaas en vleeswaren of met zuivel en fruit. Bij ieder ontbijt kun je het beste twee stukken fruit eten, bijvoorbeeld in een bakje yoghurt of maak er een lekkere smoothie van (als je daar tijd voor hebt natuurlijk). Smeer altijd halvarine op je brood! Halvarine bevat namelijk veel vitamine A en D en dat is goed voor je huid.

Beauty-lunch:
De lunch bestaat uit volkorenbrood met mager beleg of een goed gevulde salade met ongeveer 100 -150 gram groenten.

Beauty food

Beauty-avondmaaltijd:
‘s Avonds kun je het beste een maaltijd eten die bestaat uit aardappels, volkoren pasta of rijst, met vlees of vis en ten minste 150 gram groenten. Tip: bakken in margarine en niet in olijfolie.

Beauty food

Beautydrinks:
Drinken, drinken, drinken! Dagelijks verliezen we heel veel lichaamsvocht, dat telkens weer aangevuld moet worden. Lichaamsvocht verwijdert namelijk de afvalstoffen uit ons lichaam, regelt onze lichaamswarmte en transporteert voedingsstoffen. De aanwezigheid van voldoende vocht in de huid is dus erg belangrijk voor een zachte en mooie huid.

Beauty food

De beauty thee van Tea Forté:
Tea Forté is een luxe thee merk dat zijn oorsprong vindt in de U.S.A. Een van de merken die zij verkopen is Tea Forté Skin-Smart Tea en staat bekend om de positieve werking op onze huid. Tea Forté zegt zelf: “Groene, witte en rode (rooibos) thee hebben allen wetenschappelijk bewezen positieve effecten op de huid; zij zijn rijk aan ontstekingsremmende stoffen, helpen huidbeschadiging als gevolg van vrije radicalen voorkomen en werken preventief op het ontstaan van rimpels. Skin Smart Tea speelt hiermee in op het steeds belangrijker wordende 'beauty from within' aspect.”

Beauty food

Ik heb deze thee getest en gekozen voor de Swiss Apple thee, dat is cafeïnevrije rooibos thee gecombineerd met verse appels, Zwitserse chocolade en kaneel. Voor de kaneel liefhebbers is deze thee echt een aanrader. De appel en chocolade proef je bijna niet, maar de kaneel is duidelijk aanwezig. Ik blijf ook maar aan de thee ruiken, want hij ruikt zo super lekker! Ik test de thee nu ongeveer 3 weken en merk dat mijn huid er al wel wat egaler uitziet. Voor echt zichtbaar resultaat zal je de thee wel wat langer moeten drinken. Daarnaast vind ik de thee gewoon heerlijk, dus twee vliegen in een klap!

Beauty food

De theeën zijn online te bestellen of bij verschillende theespeciaalzaken. Kijk hier even voor de verkooppunten. Je betaalt voor een pak Skin-Smart tea met 16 zakjes € 7,50.

Beauty food

Beautyfood-weetjes:
– De inname van silicium (zit in volkoren graanproducten, champignons en vruchtenschillen) zorgt ervoor dat je haar minder breekbaar wordt.
– Gebrek aan vitamine D en vitamine B12 kan leiden tot verkleuring van je nagels.
– Hard fruit en harde groenten hebben een hoog watergehalte, waardoor de effecten van de suikers die ze bevatten verminderd worden.

Maar: eet vooral gevarieerd, snoep niet teveel tussendoor, beweeg voldoende en erg belangrijk: reinig je huid twee keer per dag!! Je kunt zoveel van binnenuit reinigen wat je wilt, maar zonder een goede dag- en nachtverzorging zal je nooit een optimaal resultaat krijgen.

Wat is jouw ultieme beauty-geheim?

Bron: Eet je mooi in 28 dagen – Inge de Munnik, Ons voedsel – Frans M. de Jong

Door Vera