Beauty

Van hobbit tenen naar prinsessen voetjes

Heerlijk om iedere maand een voetmassage te krijgen en de deur uit te gaan met gladde en mooie voetjes, alleen wordt het wel een erg dure hobby om hiervoor steeds naar de pedicure te gaan. Hoe leuk is het om thuis lekker met vriendinnen op de bank een homemade pedicure aan jezelf te geven? Met een paar simpele ingrediënten tover jij jouw hobbit tenen makkelijk en snel om tot prinsessen voetjes.

Homemade pedicure

Wat heb je nodig?
– Lavendelolie
– Olijfolie
– Een ei
– Soda
– Aardbeien
– Honing
– Zout
– Rietsuiker
– Melk
– Een citroen
– Bodylotion
– Nagel knippertje
– Topcoat
– Puimsteen

Met al deze ingrediënten kun je verschillende behandelingen doen. Wij hebben ze allemaal voor jou op een rijtje gezet. Je hebt steeds maar een deel van dit alles nodig.

Behandeling 1: Relaxen

Pedicure

Als eerste laat je die heerlijke hobbit tenen even goed weken in een relaxing badje. Hiervoor knip je eerst je teennagels en vul een teiltje met warm water. Dan voeg je een kopje zout, een theelepel soda, vijf druppeltjes lavendelolie toe en roer je alles goed door elkaar. Laat je voeten 15 minuten lekker goed weken om vervolgens met de puimsteen je hielen even goed te ‘scrubben’.

Behandeling 2: Scrubben
Vervolgens wil je dat je schone voeten ook fluweelzacht worden. Dit doe je met een eigengemaakte suikerscrub!

Pedicure

Voor deze stap heb je een kopje rietsuiker, een half kopje olijfolie en acht druppels lavendelolie. Mix dit door elkaar en kijk of je misschien nog ietsje meer suiker nodig hebt. Nu kun je je voeten grondig reinigen door ze te scrubben! Vergeet niet om je voeten daarna goed af te spoelen en te drogen.

Behandeling 3: Maskertje
Je voeten hebben af en toe ook wat rust nodig. Om optimaal tot rust te komen, maak je een maskertje en laat je je voeten ontspannen.

Pedicure

Nu moet je zorgen dat je voeten er weer even flink tegenaan kunnen en een tijdje zacht blijven. Snij een handje vol aarbeien in kleine stukjes, knijp een halve citroen leeg in een bakje (met de aardbeien er al in) en voeg een scheutje melk toe. Als laatste nog een lepeltje honing en een rauw ei om vervolgens de boel eens even flink door elkaar te klutsen. Dit mixje is jouw zelfgemaakte maskertje. Smeer je voeten ruim in met de aardbeien en wrijf het goed je huid in. Nu moet je het goed in laten trekken en dat doe je door een plastic zak om je voeten te doen, achter te zitten en twintig minuten te ontspannen. Na die tijd spoel je je voeten goed af en smeer je ze in met een lekkere bodylotion.

Behandeling 4: Pretty nails
Nu je voeten er weer helemaal schoon zijn, is het tijd om er een leuk kleurtje aan toe te voegen.

Pedicure

Kies zelf een fleurig kleurtje uit en lak je nagels hiermee. Vergeet vooral niet om een topcoat aan te brengen zodat je er nog lang plezier van kunt hebben!Voila ladies, een eigen pedicure bij jouw thuis.

Ga jij deze do it yourself uitproberen?

Bron: refinery29

Door Eline