Beauty

Absurde nagelkunst

Zonder nagellak voel je jezelf toch een beetje kaal. Snel voordat je weggaat doe je er nog een leuk kleurtje op. Ook kun je naar een nagelstudio voor nepnagels. Maar wat als dat nog niet goed genoeg is? Hier zijn voorbeelden van nagels die net een stapje verder gaan. Met als extra, een glitterende do it yourself.

Talk to the hand
Marlene Vinha, een kunstenaar uit Portugal was klaar met alle plain jane nagellakjes. Samen met fotograaf Fred Gomes maakte ze de ‘Talk to the hand’ nagelkunst.

Marlene Vinha

Het gras is altijd groener aan de overkant wordt hier wel heel erg serieus genomen. Deze nagels zijn versierd met gras. Zou hier ook onkruid op groeien?

Marlene Vinha

Deze fly me away nagels zijn zeker vol glitter en glamour versierd. Het bleef niet alleen bij de nagels, maar de vingers zijn ook mee versierd. Erg leuk gedaan met de zwaluwen. Wil jij ook zo’n glitterend handje? Blijf dan lezen voor onze do it yourself!

Marlene Vinha

Deze gekleurde party hagelslag nageltjes zijn zeker super cute. Wij krijgen meteen discodip herinneringen, jij?

Marlene Vinha

Wie houdt er nu niet van toetjes?! Minuscule ijsbolletjes op je nagels, je moet ervan houden, maar het is zeker wel grappig!

Kunst voor gevorderde
Voor sommige mensen is deze extreme nagelkunst echt een hobby. Waar andere mensen paardrijden of volleyballen, doen zij dit. Er zijn zelfs wedstrijden mee te winnen! Hier nog wat voorbeelden van extreme nagelkunst.

nagelkunst

nagelkunst

Nailed
Voor liefhebbers is er ook een boek Dzine, Nailed: The history of nail culture and Dzine. Het is een boek vol nagelkunst van Adrew Kuo. In dit boek vind je alle kunstwerken van Andrew op nagelgebied. Een erg interessant boek voor iedereen die hierin is geïnteresseerd.

nailed

nailed

nailed

Wil jij ook eens een keer wat anders dan alleen een kleurtje? Hier hebben wij een do it yourself voor sprankelende nageltjes. Met deze stappen krijg jij binnen no-time een handje vol glitters, en het is ook nog eens super simpel!

DIY 

Wat heb je nodig?
Lichtroze nagellak
– Glitters
– Doorzichtige nagellak

Stap 1: Lak je nagels een voor een met een lichtroze kleur. Mocht je geen roze glitters gebruiken, lak je nagels dan in een kleur die op de glitters lijken.

Stap 2: Strooi je glitters op je nagel. Schud de losse glitters er zachtjes af en duw de overige glitters aan met je nagel. Doe stap 1 en 2 op iedere nagel.

Stap 3: Lak al je nagels vervolgens met een doorzichtige nagellak, zo blijft het beter zitten. Klaar!

Mocht je deze nagels zat zijn, hou ze dan even in een klein laagje nagellakremover. Zo gaan ze er beter af.

DIY

Voor meiden die al iets meer ervaring hebben met nail art, hierbij een leuke do-it-yourself tutorial. Een overlopende kleur van wit-paars met diamantjes en gouden versierlijntjes:

Hebben jullie nog leuke nail art tips?

Bron: Refinery29, ohsoprettythediaries & forladiesbyladies
Bron beeld: Refinery29 & forladiesbyladies

Door Jitske