Lifestyle

Herken jij je in 11 van deze 15 punten? Dan ben je officieel verslaafd aan online shoppen

Online shoppen, wie houdt er niet van? Het is zo makkelijk. Alles wat je hoeft te doen is je laptop erbij pakken, leuke items uitkiezen en op de bestel-knop klikken. Hoe simpel kan het zijn? Veel meiden maken zich er schuldig aan om online kleding te bestellen. Daar is op zich niks mis mee, maar je kunt ook een beetje doorslaan. Als jij je in 11 van de volgende 15 punten herkent ben je officieel verslaafd aan shoppen. 

♥ Je buren beginnen een hekel aan je te krijgen omdat ze zo vaak pakketjes voor je moeten ontvangen. Je komt thuis en je ziet het welbekende briefje liggen met de tekst ‘Oeps, we hebben je gemist!’. Aiii… Dan maar weer even storen bij de buren.

♥ Je complete mail bestaat uit nieuwsbrieven van winkels. Als je door je mail scrollt is het enige wat je tegenkomt eigenlijk nieuwsbrieven van verschillende webshops. En ze verwijderen? Daar moet je echt een middagje voor vrij maken.

♥ Je weet dat je minimaal 3 van de 5 bestelde items terug moet sturen. Maar dat houdt je absoluut niet tegen om nog meer te bestellen. Je wordt er zo gelukkig van om steeds weer pakketjes te mogen unboxen, dus je blijft hoe dan ook bestellen.

♥ Je komt minimaal 2 keer per maand bij het postkantoor om een pakketje retour te sturen. Omdat je zo vaak kleding bestelt, ben je ook regelmatig te vinden bij het postkantoor. Hup, weer een pakketje retour.

♥ Je komt bijna niet meer in echte winkels. Waarom zou je naar echte winkels gaan als je online precies hetzelfde kunt vinden? Of zelfs meer. Niks is makkelijker dan kleding in je winkelmandje doen en op de verzendknop drukken, toch?

♥ Je postbode weet precies wie je bent en herkent je op straat. Jullie zien elkaar tenslotte meerdere keren per maand, dus zijn gezicht herken je echt wel. En andersom natuurlijk ook. Hij staat bij niemand zo vaak aan de deur als bij jou.

♥ Je zoekt als het nodig is 1000 pagina’s af om dat perfecte item te vinden. Zoeken, zoeken, zoeken, totdat je het perfecte item hebt gevonden. Je weet precies naar welk jurkje je opzoek bent, dus je stopt niet totdat je hem hebt gevonden.

 

♥ Je weet het nummer van je bankrekening uit je hoofd. Je rekeningnummer staat in je geheugen gegrift. Het is voor jou makkelijker om je rekeningnummer op te noemen dan je telefoonnummer of je postcode.

♥ Je bent altijd bang om het saldo op je bankrekening te bekijken. Elke keer als je je bankrekening opent begin je een beetje te zweten. Je geeft nou eenmaal veel geld uit aan online shoppen, dus je moet daar de gevolgen van zien.

♥ Je bezoekt minimaal zes keer per week kledingsites. Het is een beetje hetzelfde als het checken van je Facebook. Even niks te doen? Dan pak je kledingsites erbij.

♥ Je schiet in de verdediging als iemand je vertelt dat je verslaafd bent aan online shoppen. Het eerste wat je antwoord is: “nou, ik had ook allerlei andere verslavingen kunnen hebben hoor. Wees blij dat dit het is”.

♥ Je hebt altijd kortingscodes bij de hand. Voordat je gaat afrekenen voer jij nog even wat kortingscodes in. Jij hebt zo je eigen sites waar je ze vandaan plukt.

♥ Je hebt kledingsites onder een snelkoppeling staan. Naast Facebook en Instagram is bij jou de snelkoppeling naar de online webshop van Zalando te vinden. Dit geldt trouwens ook voor de apps op je telefoon. Altijd handig. 

♥ Je vraagt altijd cadeaubonnen voor je verjaardag. “Wat wil je hebben voor je verjaardag?” “cadeaubonnen zijn altijd welkom!”. Kun je ze weer lekker uitgeven aan online shoppen. Eindelijk een verjaardagscadeau waar je echt iets aan hebt.

♥ Je bekijkt altijd shoplogs op YouTube. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en leukste items kijk jij wat mensen op YouTube hebben gekocht. Weet jij ook weer wat je kunt verwachten.

Bron: buzzfeed.com, stylecaster.com, theodysseyonline.com | Beeld: iStock