Beauty

Review: DO2 Deo Crystal spray

Je hoort het op televisie en leest het op internet: Deodorants zijn schadelijk voor het menselijke lichaam. Dit is een lastig geval, want deodorants zijn wel producten die we dagelijks gebruiken. We kunnen wel proberen om zo vaak mogelijk onze oksels met water te wassen, maar dat geeft geen bescherming tegen transpiratie en lichaamsgeur.

Ik ben op zoek gegaan naar eventuele oplossingen en ik kwam bij dit product terecht. Het is een natuurlijke deodorant wat geen stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor huid en lichaam. Het product heeft het Nordic Ecolabel. Het Nordic Ecolabel is het milieukeurmerk van de Scandinavische landen (Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken) en IJsland. Het keurmerk is in 1989 bedacht door ministers van deze landen om consumenten milieubewuster en producten en diensten duurzamer te laten worden. Het Nordic Ecolabel is vergelijkbaar met het Nederlandse Milieukeur. Producten met dit logo zijn dus één van de minst milieubelastende in zijn soort.

Review DO2 deo

Hoe ziet het product eruit?
Het is een flesje van 40ml. In het flesje zitten aluin kristallen. De deodorant kan pas gebruikt worden zodra er water aan de aluin is toegevoegd. Er kan zolang water worden toegevoegd tot dat de kristallen helemaal zijn opgelost. Ik heb hiervoor de deodorant Dove beauty finish spray gebruikt. Ik heb beide deodorants met elkaar vergeleken…

DO2 Deo

Ik gebruik de DO2 deodorant nu bijna twee maanden en ik vind het een redelijk fijn product. Ik spuit het water (wat gemengd is met de aluin kristallen) iedere ochtend onder mijn oksels en de deodorant beschermt mij van ‘s ochtends vroeg tot s’ avonds laat. Aan het einde van de dag heb ik geen last van ongewenste lichaamsgeur. Ook laat de deodorant geen vlekken achter op mijn kleding.

Het eerste ‘’minpuntje’’ aan dit product, in vergelijking met de Dove deodorant, is dat het eigenlijk water is dat je spuit en dus de oksels na het spuiten nat worden. Maar na 20 seconden wachten is het zo gedroogd. Het tweede ‘’minpuntje’’ is dat deze deodorant de transpiratie niet tegengaat, wat de dove deodorant wel deed. Ik merk bijvoorbeeld dat mijn kleren in de avond onder mijn oksels wat nat zijn. Maar zweten hoort er nu eenmaal bij en het tegen proberen te houden is juist onnatuurlijk.

DO2 Deo spraty

Het was moeilijk om een keuze te maken. Normale deodorants (schadelijke deodorants) blijven gebruiken en geen last hebben van ongewenste lichaamsgeur en natte oksels of de DO2 deodorant gebruiken en geen last hebben van ongewenste lichaamsgeur, maar wel last hebben van natte oksels?

DO2 Deo spray

Ik heb uiteindelijk besloten om de deodorants te combineren. Dagen wanneer ik gewoon thuis ben en wanneer ik korte schooldagen heb gebruik ik de DO2 deodorant. Deze beschermt tegen ongewenste lichaamsgeur, maar ik heb dan wel ongeveer midden/einde van de dag natte oksels.

Wanneer ik lange schooldagen heb of tijdens speciale dagen (feestjes etc.) gebruik ik de normale, Dove deodorant. Dit is dan niet huidvriendelijk, maar beschermt mij wel tegen ongewenste lichaamsgeur en natte oksels. De DO2 deodorant kost bijna het dubbele, omdat de DO2 deodorant huidvriendelijk & diervriendelijk is, heb ik dat bedrag er wel voor over.

Gebruik jij liever een deo spray of liever een roller?

Door Asli, MyStyle