Beauty

Review: Konjac Spons

Het reinigen van onze huid doen we normaal gesproken met reinigingscrème, scrub, washgel en sommigen alleen met water. Ik reinig mijn huid sinds een tijdje met een spons, ja echt een spons! Klinkt vies he?! Ik dacht in eerste instantie ook: brrr een spons? Een bron van bacteriën, niet echt fris lijkt me zo. Na wat meer onderzoek kwam ik erachter dat deze spons juist goed is voor je huid.

En omdat deze spons 100% natuurlijk is, moesten wij hem natuurlijk ook testen!

review spons

Voor het geval dat je nog nooit van de Konjac Spons gehoord hebt: De originele Konjac spons is een natuurproduct en bestaat uit plantenwortels van de Konnyaku plant. Konjac is een van nature hydraterende plantvezel die alkalisch is (basisch: pH-zuurgraad tussen de 7 en 14) en onzuiverheden en overtollige talg in de huid tegengaat. De spons reinigt je huid dus op een natuurlijke manier en stimuleert de doorbloeding en aanmaak van nieuwe cellen. Klinkt goed!

review spons

Er zijn 6 soorten Konjac sponzen, allemaal met een verschillende kleur en functie. Kies dus niet voor de kleur die je mooi vindt, maar voor de spons die het beste bij je huid past. Want natuurlijk is de roze (ze noemen het roze, maar ik vond het meer oranje) spons echt super leuk, maar misschien past de zwarte toch beter bij je huid.

Origineel (grijs):
The Original Pure Konjac Spons is gemaakt van niets anders dan Konnyaku plantenwortels.

Green Clay (groen):
Geschikt voor een normale tot gecombineerde huid of bij een vette T-zone. Franse groene klei absorbeert namelijk vuil, talg en bacteriën, terwijl de poriën zachtjes gereinigd worden.

review spons

Bamboo Charcoal (zwart):
Geschikt voor de vette huid met puistjes en mee-eters. Bevat houtskool en mineralen die zorgen voor het verwijderen van overtollige talg.

Red Clay (rood):
Heb je een droge huid? Franse Rode Klei helpt bij een droge, gevoelige huid of rijpe huid. Rode klei reinigt de huid en het versnelt het herstelproces. De bloedsomloop verbetert en rimpels vervagen.

review spons

Pink Clay (oranje/roze):
Franse roze klei is goed voor de vermoeide en futloze huid. Helpt bij het verwijderen van onzuiverheden en is geschikt voor het verjongen van de huid die veel te lijden heeft gehad.

Baby (wit):
De zuiverste en zachtste Konjac spons is voor baby’tjes en kinderen. Bevat geen chemicaliën of gifstoffen en reinigt heel zacht. Dus ook geschikt als je een super-super gevoelige huid hebt.

review spons

Hoe gebruik je de spons nou eigenlijk?
Spoel de spons voor het eerste gebruik goed uit met lauwwarm water. Je mag de spons nooit uitwringen, maar knijp hem uit in een hand.

review spons

Hang je spons na het gebruik ervan op, zodat hij goed kan drogen. Als je de spons een tijdje niet gebruikt droogt hij uit –zoals je ziet op de foto hier onder-, leg hem dan gewoon een tijdje in warm water.

review spons

review spons

Helemaal ongelijk over de hygiëne van de spons had ik niet! Voor een goede hygiëne is het namelijk heel belangrijk de spons regelmatig te ontsmetten door hem voor een paar minuten in kokend water te leggen. De spons kan ook in de wasmachine, maar doe hem dan wel in een waszakje. Gebruik de spons ook niet langer dan 3 maanden uit hygiënisch oogpunt.

review spons

Ik heb gekozen voor de Green Clay spons, omdat ik best vaak last heb van puistjes en natuurlijk heel benieuwd was of dit zogenaamde ‘wondermiddel’ me er vanaf zou helpen. Ervan af ben ik niet, helaas! Toch ben ik niet heel ontevreden over deze spons. Zoals ik al vertelde dacht ik in het begin: gatver, een spons om mijn gezicht te reinigen! Maar, na het gebruik van de spons voelt mijn gezicht erg zacht aan en ook een beetje alsof hij strak getrokken is. Ook mijn lippen –waarvan ik dacht: hé laat ik die eens lekker insponsen- voelen echt super zacht aan. Ik heb namelijk helemaal geen last meer van velletjes aan mijn lippen!

review spons

Daarnaast geeft het gewoon een super lekker massage gevoel en alleen daarom zou ik deze spons al gebruiken. Eigenlijk een soort wellness-momentje voor jezelf. De spons reinigt de huid ook zonder het gebruik van een reinigingsproduct. Toch blijft het gevoel van ‘vieze spons’ in mijn hoofd ronddwarrelen en heb ik na het gebruik ervan niet echt het gevoel dat mijn huid super schoon is, vooral niet als ik foundation of poeder heb gebruikt. Daarom gebruik ik de spons alleen ’s ochtends. ‘s Avonds reinig ik mijn huid gewoon met washgel. Ik ga deze spons niet toevoegen aan mijn reinigingsritueel, maar zo af en toe gebruiken is wel prettig!

De spons is 100% puur, 100% milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar – dus goed voor je huid, goed voor het milieu en heel belangrijk: hij is niet zo duur! Voor een spons betaal je tussen de €6,95 en €7,95 en ze zijn hier verkrijgbaar.

Ik ben overtuigd! Gaan jullie dit product ook proberen?

Door: Vera