Beauty

Beginnen met make-up: Where to start?

Even voorstellen: de komende tijd kom je op Girlscene steeds vaker artikelen van Annemiek tegen. Zij gaat schrijven over alles wat met schoonheid te maken heeft, denk aan make-up en dergelijke. In dit artikel gaat ze in op ‘waar te beginnen met make-up?!’

Er komt een moment dat je als dame wil beginnen met make-up. Bij de een gaat het geleidelijk met slechts een beetje mascara, de ander gebruikt vanaf het begin al wat meer producten. In dit artikel ga ik uitleggen waar je het beste wel en vooral waar je niét in hoeft te investeren.

makeup

Mijn gouden regel: investeer eerst in je huidverzorging! Huidverzorging is de basis van de make-up. Natuurlijk is het niet altijd leuk om je zuurverdiende centjes aan zulke producten uit te geven, maar als je goede producten (niet per se de duurste!) gebruikt, dan verkeert je huidje in een stuk betere conditie waardoor je ook minder make-up hoeft te gebruiken.

Let op: gebruik dit artikel niet als je heilige schrift wanneer je naar de winkel gaat om make-up aan te schaffen, maar pas het aan naar jouw wensen.

Foundation
Kan een goede investering zijn als je last hebt van acne. Heb je een mooie huid? Skip de foundation en kies voor een getinte dagcrème.

Concealer
Investering! Concealer is je beste vriend wanneer je een nacht hebt doorgehaald voor je studie of als er opeens een pukkel op je neus zit. Natuurlijk zijn er allerlei soorten en kleuren concealer, maar ga voor een huidkleurige concealer. Deze is namelijk multifunctioneel en kun je voor alles gebruiken, niet slechts voor een wal onder je ogen of een pukkeltje.

Poeder
Altijd handig om te hebben: matteert de huid, haalt wat roodheid weg en zorgt er gelijk voor dat je concealer/foundation beter op zijn plek blijft zitten. Poeder is een ideaal product, zeker de investering waard.

makeup

Blusher/Bronzer
Een mooie blush of bronzer is altijd mooi meegenomen, maar heeft geen prioriteit. Zolang de kleur maar goed bij je huidskleur past is het prima!

Wenkbrauwpotlood/poeder
Een must-have, maar het hoeft geen grote investering te zijn. Ook al heb je zulke mooie wenkbrauwen, volgens vele grote make-up artists is er vrijwel niemand die zijn/haar wenkbrauwen niet in hoeft te vullen en ik kan het niet meer met ze eens zijn. Wenkbrauwen geven vorm aan je gezicht en kunnen je hele look veranderen. Zorg voor een fijne poeder of potloodje om ze bij te tekenen. Je kunt eventueel hierna een wenkbrauwgel gebruiken om ze koest te houden. Ook dit hoeft niet duur te zijn: Hema rocks!

Oogschaduwbasis
JA JA JA! Wanneer je een goede oogschaduwbasis gebruikt, ga je veel meer van je oogschaduw genieten. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je oogschaduw beter op je oogleden blijft zitten, maar de kleuren worden ook een stuk intenser wanneer je ze aanbrengt. It’s a win-win situation!

oogschaduw

Oogschaduw
Rustig aan, het is niet nodig om direct een collectie oogschaduw op te bouwen waar je ‘u’ tegen zegt. Zorg sowieso eerst voor een goede basis, daarna kun je verder gaan. Paletten zijn een goed begin: zo heb je namelijk veel kleurtjes voor een zacht prijsje. Die kun je natuurlijk later uitbreiden met andere oogschaduws als je dat nodig vindt.

Mascara
Hier zijn de meningen over verdeeld: moet er nu wel of niet in een mascara worden geïnvesteerd? Wat mij betreft? Soms. Mijn favoriete mascara is bijvoorbeeld van Chanel, maar hoevaak ik ook een mascara van een duurder merk aan mijn moeder geef: ze gebruikt ‘m niet en pakt haar trouwe mascara van Essence (de oranje). Volume, verlenging en dergelijke wordt voornamelijk bereikt dankzij het borsteltje van de mascara, dus daar zal ‘t ‘m echt om gaan. De substantie, het vloeibare van het product, heeft er juist mee te maken hoe lang een mascara blijft zitten of wimpers aan elkaar gaan plakken et cetera.

Oogpotlood & Eyeliner
Wederom producten waarover ik in dubio ben.. Dit zijn typische bijproducten die de meeste mensen niet áltijd gebruiken, maar wanneer je ze dag-in-dag-uit gebruikt wil je er sneller meer geld aan uitgeven dan wanneer je ze zelden gebruikt.

Natuurlijk wil je wel dat het allemaal netjes op z’n plek blijft zitten, dus wanneer je van plan bent om zulke producten te kopen: kijk op het internet eventjes naar reviews om te zien welke het beste bij je past!

Lippotlood/Lipstick/Lipgloss, et cetera
Nee, nee en nog eens nee. De kwaliteit van een lipstick hangt voornamelijk af van de structuur en substantie, dus hier kun je het beste rekening mee houden. Bij een lippotlood raad ik sowieso aan om altijd een transparante kleur te nemen, aangezien je deze kunt matchen met elke lipstick. Qua lipstick en lipgloss hoef je absoluut geen 30 euro te spenderen om een fijne te kunnen vinden. Kijk lekker rustig rond, probeer eens wat verschillende soorten en wie weet heb jij je nieuwe favoriete lipstick te pakken! En onthoud: hoe glossy-er de lipstick, hoe sneller de lipstick van je lippen gaat. Matte lipstick blijft het langst zitten.

makeup

Dit waren wel zo’n beetje alle ‘basis’producten, maar zoals je kunt zien hoef je niet overal je bankrekening voor te plunderen. Zoals ik al aangaf is het veel belangrijker om je geld aan goede huidverzorging uit te geven, dan aan make-up!

Wat is het duurste product dat jij ooit gekocht hebt?

Bron: weheartit

Door: Annemiek