Beauty

De gezichten achter MyStyle

Jullie hebben vast al een aantal artikelen voorbij zien komen die geschreven zijn door reviewers van MyStyle. Aangezien we het idee hebben dat niet iedereen weet wat MyStyle precies is, leggen we het voor je uit en stellen we de reviewers aan je voor. Ben jij dus benieuwd naar MyStyle? Kijk dan maar even mee!

MyStyle bestaat uit een groep van dertig jonge, enthousiaste bloggers die met een kritische blik en een knipoog duurzame producten testen op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Deze bloggers schrijven reviews over verschillende producten, van fashion tot food en van beauty tot gadgets. MyStyle bestaat sinds eind 2011 en is opgericht door campagnebureau EEN en stichting Oikos met het doel om zoveel mogelijk jongeren bewust te maken van duurzaamheid en sustainable shopping en hiermee de wereld te verbeteren. Deze reviews worden verspreid onder verschillende magazines en websites, zoals Good2b, Froot, Xookazine, Viva en natuurlijk Girlscene! Een overzicht van alle gereviewde producten vind je op onze Facebookpagina.

Hier testen we de duurzame en schattige Renault Twizy!
Hier testen ze de duurzame en schattige Renault Twizy!

Wat verstaat MyStyle onder duurzame producten?
De producten die MyStyle reviewt, zijn producten die op minimaal een van deze drie punten duurzamer zijn dan het gangbare alternatief:
– People: sociale duurzaamheid – geen kinderarbeid, goede werkomstandigheden
– Planet: ecologische duurzaamheid – milieu- en diervriendelijk
– Profit: economische duurzaamheid – eerlijke handel/eerlijke prijs, gelijke onderhandelposities voor alle partijen, eerlijke contracten

Let me introduce you, de MyStyle bloggers voor Girlscene…

renee

Renée Quekel
Hoi! Ik ben Renée en ik ben negentien jaar oud. Ik ben al jaren een trouwe Girlscene volgster, zelfs al vanaf Divided. Ik ben derdejaars studente International Lifestyle Studies en woon in een dorpje vlakbij Eindhoven. Een van mijn passies is schrijven/bloggen en dat komt goed uit voor MyStyle. Ik vind het reviewen zo leuk dat ik sinds september ook stagiaire ben bij MyStyle en mij fulltime bezig mag houden met schrijven en andere gerelateerde dingen, zoals contact houden met PR-bureaus en het bezoeken van persevenementen. Ik heb onder anderen al de Body Shop parfum en de EOS lippenbalsem voor jullie getest. Hopelijk vinden jullie mijn artikelen leuk. Suggesties en opmerkingen zijn altijd welkom!

Vera
Mijn naam is Vera, negentien jaar en ook ik studeer International Lifestyle Studies en ben stagiaire bij MyStyle. Al als klein meisje was ik al bezig met het schrijven van gedichtjes, ik wilde elke week een spreekbeurt doen op school en ik wilde niet zoals andere meisjes een prinsesje worden. Nee, ik wilde Wendy van Dijk worden (Ja echt, toen was ik al een groot fan!). Altijd al ben ik bezig geweest met schrijven en presenteren en nu, bijna dertien jaar later, is het nog steeds mijn passie. Ik heb onder andere de reviews over de Lavera zelfbruiningscrème en de Konjac Spons geschreven en hopelijk komen er nog veel meer!

zekiye

Zekiye Karaoluk
Hoi, mijn naam is Zekiye. Ik ben een achttienjarige student op het Avans. Ik studeer een marketing opleiding genaamd Advanced Business Creation in Den Bosch. Ik ben zelf actief op Girlscene en ben sinds kort begonnen met reviewen voor MyStyle. De keuze om te schrijven komt voornamelijk voort uit mijn nieuwsgierigheid voor duurzaamheid. Ik heb schrijven altijd leuk gevonden, maar deed dit vooral puur voor mijzelf. Ik zie MyStyle als een kans om te kunnen schrijven over een redelijk onbekend onderwerp en deze zo te kunnen delen met meerdere onwetenden. Dit maakt het naar mijn mening extra spannend! Ik heb tot nu toe drie producten getest gericht op beauty en verzorging. Ik hoop in de toekomst ook workshops of voorlichtingen te kunnen geven over MyStyle. Tot snel!

asli

Asli Koçak
Mijn naam is Asli. Ik ben negentien jaar oud en volg nu de opleiding Advanced Business Creation. Dit is een creatieve en een toekomstgerichte marketing opleiding. Innovatie en creativiteit staan bij deze opleiding centraal. Onze samenleving is voortdurend aan het veranderen. Om te kunnen blijven bestaan moet je op een creatieve manier innoveren en dat is wat wij leren bij ABC. In november 2011 ben ik begonnen als Mystyler. Dit omdat ik vind dat MyStyle goed aansluit bij mijn opleiding. Duurzaamheid komt steeds meer onder de aandacht. Veel jongeren denken bij het woord duurzaamheid aan saai en duur. Ik vind het juist belangrijk dat leuke, duurzame en betaalbare producten onder de aandacht komen. Ik heb tot nu toe onder andere de manicureset van Premier en de DO2 deodorant getest.

maxime

Maxime Kettenis
Hi! Mijn naam is Maxime, ik ben negentien jaar en studeer Business IT & Management. Behalve met school ben ik ook erg veel bezig met mijn website; hierop verschijnt eens per week ook een review over een duurzaam product, dat doe ik voor MyStyle. Ik vind het belangrijk dat meer mensen zich bewust worden van wat duurzaamheid nou is en dat je het overal kunt terugvinden. Op deze manier kan iedereen een steentje bijdragen aan een beter milieu! Mijn interesses liggen vooral bij beauty- en verzorgingsproducten, maar mode vind ik ook erg leuk. Daarom zijn de meeste producten die ik test terug te vinden in dat kader. Denk bijvoorbeeld aan producten van The Body Shop en H&M Conscious. Wat er aan zit te komen, zijn wat meer ‘high-end’ producten zoals die van L’occitane en Snowberry. Ik heb nog een kast vol aan producten liggen. Houd MyStyle dus goed in de gaten voor meer info over duurzame beauty!

Lijkt het je leuk om ook duurzame producten te reviewen? Mail dan je naam, leeftijd en motivatie naar mystyle@een.nl met als onderwerp ‘MyStyle Girlscene’ (Jammer genoeg moet je 18 jaar of ouder zijn om MyStyler te worden). Meer informatie kun je hier vinden.

Ken je nog een leuk duurzaam product of merk waar je graag een review van wil lezen? Laat het dan even weten in een comment!

Door: MyStyle