Beauty

Review: Tanden ‘bleken’ bij Ziza Smile!

Daar liep ik dan, trots over het station. Lachend geef ik mijn treinkaartje aan de conducteur, ik lach naar de jongen die mij als eerste uit de trein laat stappen en ik lach naar de caissière bij de Albert Heijn. Ja, ik ben trots op mijn tanden, nu ik een stralend wit lachje heb!

Maandag was het zover… Met knikkende knietjes stond ik, Jitske, op uit mijn bureaustoel, pakte ik mijn jas en deed mijn tas over mijn schouder. Ik kon er nog net een kleine ‘doeeeg’ uitpersen voordat ik het kantoor verliet, want stiekem was ik best wel een klein beetje (lees: heel erg) zenuwachtig!

Ik zal even bij het begin beginnen. Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd door Noesa Den Hartog, eigenaresse van Ziza Smile, om mijn tanden te laten bleken. Ik was meteen helemaal enthousiast! Wie wil er nou geen wittere tanden? Ik riep dus ook volmondig ja! Toen het ‘nieuws’ zich verspreidde op de redactie kreeg ik al snel vragen: ‘Goh, zou je dat wel doen? Dat is toch niet goed voor je tanden?’, ‘Dan mag je dadelijk geen wortels meer eten, want dan worden je tanden oranje!’ en ‘Ohhh, dat doet pijn!’. Ik begon te twijfelen en met een hoop twijfels belde ik Noesa nog eens op, maar ze beloofde me dat het geen pijn zou doen.

Ik besloot het toch maar door te zetten, maar door alle twijfels had ik zondag een slapeloze nacht. Ik was heel zenuwachtig en toch bang dat ik na de behandeling extreem gevoelige tanden zou krijgen, want dat hoor je wel vaker…

ziza smile

ziza smile

ziza smile

Eenmaal in Nieuwegein aangekomen, want daar is de praktijk van Noesa, werd ik opgehaald door haarzelf. Een ontzettend vriendelijk gezicht achter deze organisatie stelde me al heel erg gerust. In de autorit naar haar praktijk vertelde ze mij alles over de behandeling. Na een paar zinnen vlogen de zenuwen al van me af, want ze vertelde me dat het zonder het bleekmiddel peroxide was. Deze behandeling is 100% natuurlijk en zonder schadelijke stoffen.

Dat zal ik even uitleggen: normaal bleek je jouw tanden met peroxide, dat opent de poriën van je tanden (waardoor je ook oranje tanden krijgt als je worteltjes eet!) en maakt je tanden erg gevoelig. Zo kan de bleekbehandeling ook pijn doen. Geen pretje dus!

De behandeling van Ziza Smile daarentegen, ‘bleekt’ je tanden op natuurlijke basis. Het ‘bleekmiddel’ is gemaakt op een basis van een soort zout, dat wil zeggen dat het je tanden reinigt en niet bleekt. Zo krijg je een frissere look en wittere tanden door alleen maar je tanden goed te reinigen! Plus, het tandglazuur blijft zo ook intact! Klinkt goed toch?

ziza smile

ziza smile

ziza smile

Eenmaal in haar salon aangekomen zag ik een mooi verzorgde salon met een simpele, maar erg leuke inrichting. Na een paar foto’s genomen te hebben, nam ik plaats op de behandelstoel. Ze legde me uit hoe het in zijn werk zou gaan. Allereerst werd mijn tandkleur gemeten, zodat we aan het einde van de behandeling konden zien hoeveel tinten mijn tanden lichter waren geworden.

Daarna werden mijn tanden gereinigd met een reinigingsmiddeltje. Toen mijn tanden schoon waren kreeg ik een bitje in met een soort gel waar ik even op moest bijten. Noesa drukte het even aan en het lichtje werd aangezet. Zo moest ik vijftien minuten blijven liggen. Stiekem was ik aan het wachten op de ‘pijnscheuten’ die hoorde bij het bleken van de tanden, maar ik kon zolang wachten als ik wilde, want ik voelde totaal geen pijn! Helemaal niks!

ziza smile
Dit zijn alle vier de benodigde items bij deze ‘bleek’ behandeling! Een rijtje met tanden om je tanden op te meten, voor en na de behandeling, een bitje met een spuit vol met ‘bleekmiddel’ en een reinigingsmiddel.

Deze behandeling herhaalde zich nog twee keer. In totaal moest ik vijftien minuten onder het felblauwe licht. Drie keer werden mijn tanden gereinigd, drie keer kreeg ik een bitje in en drie keer mocht ik het bitje ook weer ‘uitspugen’. Ondertussen vertelde Noesa wat informatie. Zo had ik gehoord dat je even alleen maar wit voedsel mocht eten, zonder kleurstoffen. Dit was gelukkig niet van toepassing bij deze behandeling aangezien het de poriën niet opent. Gelukkig hoefde ik dus niet de worteltjes op te geven!

Jitske bij Ziza Smile
Heel charmant, Jitske! Haha!

Jitske Koesen bij Ziza Smil

Noesa vertelde dat je ongeveer zes tot negen maanden vooruit kan met deze behandeling. Uiteindelijk loopt de ‘normale’ kleur van je tanden namelijk wel iets terug, maar dat ligt echt aan je levensstijl. Als je veel rookt, veel rode wijn en koffie drinkt dan komt je oude kleur snel terug. Drink je geen koffie en rook je niet? Dan kun je dus veel langer met je witte tanden doen!

Toen ik eenmaal klaar was, wilde ik zo snel mogelijk in de spiegel kijken. Daar zat ik dan, ongeveer drie meter van de spiegel af (ik zat namelijk nog in de stoel)… Heel langzaamaan opende ik mijn mond om mijn tanden te zien. Er kwam een heel subtiel wit lachje tevoorschijn. Mijn worst-case-scenario met neon-witte tanden was dus gelukkig niet het geval! Geen lichtgevend mondje voor mij.

Ik was echt ontzettend blij met het eindresultaat. De gehele terugreis lachte ik extra veel in de trein en stiekem moest ik ook wel heel erg om mezelf lachen, had ik hier nou zo’n paniek over gemaakt? Zucht, drama queen!

voor en na
Hier een voor (links) en na (rechts) foto van mijn gebit. De foto’s zijn op twee verschillende momenten van de dag genomen, helaas. Toch kun je daadwerkelijk wittere tanden zien aan de rechterkant van de foto!

Hoe beviel de behandeling?
Ja, goed! Ik voelde totaal geen pijn en mijn tanden waren ook niet gevoeliger na de behandeling. Na de behandeling kreeg ik er een ‘Whitening pen’ bij waarmee ik mijn wittere tanden bij kon houden. Deze moet ik twee keer per week aanbrengen voor het slapen gaan. Ik ben dus erg benieuwd hoelang ik mijn wittere tanden houd! Vooralomdat ik niet rook en bijna nooit koffie drink.

Zie je ook daadwerkelijk verschil?
Mijn tanden waren na de behandeling maar liefst 6 tinten lichter, wow!

Raad jij deze behandeling aan?
Dat zeker! Deze behandeling is erg fijn, vooral omdat het geen pijn doet. En omdat ik best gevoelige tanden heb, kon je nog een beetje mijn beugel zien zitten die er een aantal jaar geleden is uitgehaald. Niet erg opvallend, want veel mensen zagen het niet. Toch hoopte ik dat deze behandeling het kleurverschil zou oplossen. In het begin waren de verkleurde stukjes nog lichter gekleurd, maar dat kwam gelukkig door de lamp. Na een paar dagen was het kleurverschil tussen mijn tanden en die ‘stukjes’ ook echt een stuk minder opvallend! Ik raad het dus ook voor mensen aan die net een beugel hebben gehad en er ook een aantal kleurverschillen aan hebben overgehouden 🙂

Nog heel even een na fotootje met mijn wittere lach!
Nog even een na-fotootje met mijn wittere lach!

Wil jij ook zo’n behandeling? Dat kan! Deze behandeling is niet alleen veel beter voor je tanden, maar ook veel beter voor je portemonnee. Voor een behandeling met drie bleeksessies betaal je € 99, veel goedkoper dan een normale bleeksessie! Je kunt een afspraak maken op de website van Ziza Smile, bij Noesa zelf of bij een praktijk bij jou in de buurt.

whitenning pen

Wil jij toch liever niet een hele sessie? Dan kun je ook de Whitening pen bestellen! Je brengt een laagje aan met de pen, ongeveer twee keer per week. Na een tijdje heb je een subtiel en frisser lachje!

Kortom, de behandeling is mij ontzettend meegevallen (vooral qua pijn, want daar had ik gelukkig absoluut geen last van) en ik vind mijn lachje nu veel frisser en mooier. Ook omdat het geen pijn doet en een stuk goedkoper is dan echt bleken raad ik het zeker aan :-). Een afspraak kun je maken via de telefoon (030 290 16 94) of via de website.

Zit jij nu ook met je telefoon in je hand om een afspraak te maken bij Ziza Smile?

Door: Jitske