Beauty

Help! Hoe verzorg ik mijn huid tijdens de winter?

Fietstochten in het gure weer, de sneeuwbalgevechten met je vriendinnen en hoge temperaturen van de verwarming. Je huid heeft het flink te verduren tijdens de herfst & winter. Het is daarom belangrijk om je huid wat extra verzorging te geven. Maar hoe doe je dat? Lees het hier!

Met de seizoensveranderingen verandert ook de behoefte van onze huid. De aankomende winter is de zwaarste periode voor ons huidje door de temperatuursverschillen: buiten is het koud en binnen is het warm. Daarom is goede verzorging extra belangrijk.

Tips om een droge huid te voorkomen:
Niet roken
Roken is natuurlijk sowieso hartstikke ongezond en sterk af te raden. Maar wist je dat door te roken je huid nog droger kan worden? Niet doen dus!
– Eet gevarieerd
Een eenzijdige voeding is niet erg gezond, en dat kun je ook zien aan je huid. Zorg voor een gevarieerd eetpatroon. Eet bijvoorbeeld niet elke dag een broodje pindakaas, maar wissel af met een bakje yoghurt. Eigenlijk ook veel lekkerder!
– Gebruik geen zeep
Zeep droogt je huid uit. Het is daarom niet aan te raden om je te wassen met een blokje zeep. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ontzettend veel douchegels. Kies in de winter voor een ongeparfumeerde douchegel, eventueel speciaal voor de droge huid.
– Drink genoeg
Drinken is erg belangrijk, ook voor je huid. Zorg dus dat je elke dag twee liter water drinkt. In de winter is een kopje thee erg lekker: je krijgt het er lekker warm van en je drinkt. Twee vliegen in een klap!
– Pas je ‘douchegewoontes’ aan
Het is erg verleidelijk om een hete douche te nemen in de winter. Maar dit is funest voor je huid. Gebruik daarom lauw water in plaats van heet water. Daarnaast is het beter om zo min mogelijk te douchen. Nog een tip voor na het douchen: dep de huid droog in plaats van de huid ruw droogwrijven.
– Slaap genoeg
In de nacht kan de huid goed herstellen. Daarom is het belangrijk om genoeg te slapen. Zorg dus dat je 7 of 8 uur per nacht slaapt, want dat zal je ook terug zien aan je huid!

Oplossingen voor een droge huid:
– Voedingsupplementen
Een goede huid komt van binnenuit. Een droge huid kan ook van binnenuit geholpen worden. Neem voldoende visolie of lijnzaadolie, het liefst 2 eetlepels per dag. Daarnaast is vitamine C een belangrijke voedingsstof voor je huid. Neem daarom naast de geadviseerde hoeveelheid fruit per dag een extra pilletje vitamine C.
– Huidolie
Een droge huid kan meteen worden opgepept door huidolie. Deze olie zal het vochttekort in je huid opheffen. Masseer de olie goed in, maar gebruik niet teveel olie! Zorg ook dat je een natuurlijke olie gebruikt. Een geparfumeerde olie droogt je huid alleen maar meer uit.
– Vochtinbrengende bodylotion
Je hebt een droge huid omdat er een vochttekort is. Gebruik daarom een vochtinbrengende bodylotion om dit te verhelpen.
– Bodypeeling
Door het schuren van de kleding wordt je huid snel ruw en droog. Deze droge plekjes met huidschilfertjes kunnen het best worden verwijderd door een zachte bodypeeling.

body
1. Dit potje bevat ijzer en vitamine C. Het verhoogt de weerstand en ondersteunt het immuunsysteem. Ideaal voor in de winter. Te koop voor €5,59 bij De Tuinen.
2. Deze vochtinbrengende lotion herstelt de natuurlijk vochtbalans van het lichaam. Na gebruik voelt je huidje zijdezacht aan! Te koop voor €8,99 bij De Tuinen.
3. Visolie is perfect voor in de winter, ter aanvulling op de benodigde hoeveelheid vitamine A en D. Te koop voor €9,99 bij De Tuinen.
4. Deze Watermelon & Pink Grapefruit bodybutter ruikt niet alleen heerlijk, maar het voedt ook nog eens je droge huidje. De bodybutter is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en is dierproefvrij geproduceerd. Goede zaak dus! Te koop voor €8,19 bij De Tuinen.
5. Deze olie is heerlijk voor een droge huid, en het werkt ook nog eens kalmerend. Na gebruik heb je een prachtige satijnachtige glans en is je huidje intensief gevoed. Nu voor €11,95 i.p.v. €23,90 bij Yves Rocher.
6. Deze lichaamsscrub rekent af met dode huidcellen, verbetert het vochtgehalte en zorgt voor een gladde huid. Te koop voor €8,95 bij Douglas.

Heb jij ook last van een droge huid? Zo ja, deel je tips dan hieronder! Natuurlijk ook voor de meiden die geen last van een droge huid hebben, en toch tips weten…

Bron: mensengezondheid, beautyinnederland

Door: Emma