Beauty

Review: Lush Dream Cream

‘Heb je het koud? Zijn dat allergieverschijnselen?’ Wanneer de korte mouwen uit mijn kast verschijnen, worden mijn rode bultjes zichtbaar. Nee, dat heet Keratosis Pilaris. Dit betekent letterlijk verhoorning van de haren. Ze kunnen niet goed kunnen groeien met als gevolg dat er op de huid ter plaatse rode bultjes ontstaan.

Als je internet moet geloven zijn er verschillende ‘wondermiddeltjes’ die je immediately van je probleempjes af moeten helpen. Time to prove! Ik, Zekiye Karaoluk van het mystyle team, testte dit product voor jou.

Een product dat nog op mijn ‘must try’ lijstje stond, was de Dream Cream van Lush. Lush staat bekend om het verkopen van verse handgemaakte producten. Deze natuurlijke producten zijn dierproefvrij. Dit beeld wordt versterkt door het Vegan keurmerk op de producten. Het veganistische keurmerk garandeert een zuiver product zonder dierlijke ingrediënten. Ook onderscheiden de winkels van Lush zich door producten zonder plastic te verkopen om het milieu te sparen.

dream cream

Ingrediënten, klik op het woord voor meer informatie!
Tri-ethanolamine (Triethanolamine)Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin)Roos absolue (Rosa damascena)Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla)Tea tree-olie, essentiële (Melaleuca alternifolia)Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia))Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol)Geraniol (Geraniol)Limonene (*Limonene)Linalool (*Linalool)MethylparabeenPropylparabenen (Propylparaben)

Gebruik Dream Cream
Ik kreeg de Dream Cream snel binnen, nadat ik dit product besteld had. Dit kwam goed uit omdat ik zo de mogelijkheid had deze te kunnen testen op vakantie. Het product is online verkrijgbaar en in de Lush winkels in potjes van 240 gram voor een prijs van €19,95.  Aan de inhoud van het pakketje was opmerkelijk dat deze ook een testertje bevatte van een ander Lush product (namelijk Rehab).

dream cream

De eerste aanraking met het product was aangenaam voor mijn droge huid. Een tip die ik destijds van de Dermatoloog kreeg, was dat een vette crème mogelijk effectief zou zijn. De Dream Cream paste in deze omschrijving en was makkelijk aan te brengen. Dream Cream is een voedende crème wat goed intrekt op de huid. Er bleef geen vettig laagje achter. Naar mijn mening is ook de geur niet storend desondanks de berichten op het internet.

Normaal gesproken smeer ik mij in met twee verschillende lotions nadat ik mijn armen heb gescrubd. Deze routine heb ik voor vier weken doorbroken door de lotions te vervangen door de Dream Cream. Vier weken heb ik routinegewijs het product dagelijks gebruikt. Ik smeerde mij in voor het slapen gaan. Opmerkelijk was dat mijn huid de ochtend erna zijdezacht aanvoelde. Dit gaf mij voor de rest van de dag een goed gevoel.

voor en na
De voor & na foto’s van de vier weken test.

Na vier weken voelde mijn huid zachter aan, maar helaas zijn de bultjes er nog steeds. Veel zichtbare verbeteringen heb ik niet opgemerkt buiten het feit dat het wat minder rood is. Desondanks heb ik besloten dat de Dream Cream een blijvertje is. Iedere huid is anders en voor de mijne heeft de Dream Cream geen wonderen verricht. Wel ben ik een stapje dichterbij tot de huid van mijn dromen.

Ga jij dit product ook proberen?

Door: Zekiye Karaoluk van My Style