Beauty

Proefdiervrij!

Heel leuk, al je make-up en beautyproducten, maar als je eraan denkt hoeveel dieren hier zielig voor in een kooitje hebben gezeten, maakt dat het aanbrengen een stuk minder leuk. Helaas is het toch echt zo en worden veel producten getest op dieren. Speciaal omdat het deze maand Dierendag is geweest, reviewden wij een aantal producten die niet getest zijn op dieren!

We moeten er stiekem niet aan denken, dat onze make-up gebruikt is op dieren die er iedere dag pijn mee lijden. Brr. Met die gedachte stappen we graag over naar dierproefvrije producten. Extra leuk: de box wordt afgestemd op het Beautyprofiel en daardoor verschilt de inhoud per persoon!

proefdiervrij

Wat zijn dierproeven ook alweer?
Dierproeven worden gedaan om producten te testen, hoe reageert bijvoorbeeld de huid op de nieuwe handcrème? Of wat gebeurt er als je nieuwe lippenstift ontwikkelt? Deze proeven worden gedaan om mensen te beschermen, terwijl de dieren hier slachtoffer van worden.

Dierproeven worden ook gedaan om medicijnen te ontwikkelen. Wat helpt tegen bepaalde ziektes? De dieren worden ingespoten met deze ziekte en het medicijn wordt getest. De dieren worden dus ziek gemaakt en velen zullen er ook sterven.

Dit maakt het dus onmogelijk om te kiezen voor een dierproefvrij leven, simpelweg omdat bijna alles ooit getest is op dieren. We kunnen natuurlijk wel bewust kiezen voor een aantal producten die niet getest zijn op dieren, zoals beautyproducten. Gelukkig is in Nederland het al vanaf 1997 verboden om make-up op dieren te testen, maar veel beautyproducten zijn ontwikkeld in andere landen.

proefdiervrij

Andere methodes
Het ergste van de dierproeven op cosmetica, is dat het eigenlijk helemaal niet nodig is. Er zijn andere technieken die wij met onze wetenschap makkelijk kunnen bereiken, zonder dat er dieren bij te pas hoeven komen. Een voorbeeld hiervan is de Nanotechnologie.

Proefdiervrij.nl: "Wat is nanotechnologie en wat zijn nanodeeltjes?
Nanotechnologie houdt zich bezig met microscopisch kleine deeltjes, zogenaamde nanodeeltjes. De deeltjes zijn met het blote oog niet te zien. Eén nanometer staat gelijk aan één miljoenste millimeter. Ter vergelijking: een haar is 80.000 nanometer dik en een rode bloedcel ongeveer 7.000 nanometer groot.

Waarvoor wordt nanotechnologie gebruikt?
Nanotechnologie lijkt veelbelovend. Zo wordt er gebruik van gemaakt in bijvoorbeeld sokken om zweetvoeten te voorkomen."

proefdiervrij

Er zijn meer manieren, zo is er ook een computermodel, waar bijvoorbeeld een arts in opleiding een dier kan ontleden op de computer om zo alles te leren. Er kan ook gebruik worden gemaakt van kweekschaaltjes, hiermee kun je dingen testen in kleine schaaltjes zonder dat er dieren bij te pas komen.

11 maart 2013
Dit is de dag dat de op dieren geteste cosmetica verboden wordt in Europa. Dat belooft dus goed nieuws voor ons en de dieren!

Wij gingen op zoek naar een aantal proefdiervrije producten…

beautybox proefdiervrij

beautybox proefdiervrij

De Beautybox oktober editie!
Zo gingen wij met deze gedachte op zoek naar een aantal producten die niet op dieren getest waren en kamen uit bij Beautybox. Deze had namelijk speciaal voor dierendag een box ontwikkelt met alleen maar proefdiervrije producten! Ideaal dus! Wij bestelden een Beautybox en reviewden alle producten die erin zaten.

beautybox proefdiervrij

beautybox proefdiervrij

Van handcrème tot conditioner, we kregen allerlei producten binnen. Onze Beautybox was gevuld met zes producten van de twaalf producten die ze aanbieden. Je Beautybox wordt namelijk afgesteld op jouw huid en haartype! Dus het is altijd weer een verassing wat jij in je Beautybox krijgt.

beautybox review

THE BODY SHOP – Olive Body Butter
The Body Shop is één van de eerste cosmeticabedrijven die hun producten niet op dieren test. Dit merk mag dan ook absoluut niet ontbreken in de Proefdiervrije Beautybox. De Olive Body Butter is een intensieve, romige bodycrème die je huid langdurig beschermt. Deze Body Butter bevat biologische olijfolie uit Italië  die tegen een eerlijke prijs wordt ingekocht van kleine boeren om hun economische situatie te verbeteren. Een driedubbel verantwoord product, hier houden wij van!

Full Size: € 15,- / 200 ml

beautybox review

BURT’S BEES – Lippenbalsem
In de Beautybox zat het meest populaire product van Burt’s Bees: de heerlijk, verzorgende lippenbalsem met frisse mintsmaak! Deze balsem zit vol oliën en vitaminen die jouw lippen hydrateren en het verzachtende gevoel geven dat ze verdienen!

Full Size: € 3,95

beautybox review

HAIRWONDER – Hair Repair Conditioner
Verwen je haar met de haarversterkende en optimaal voedende crèmespoeling van Hairwonder. Een product dat verrijkt is met biologische ingrediënten waardoor jouw haar, ook tijdens onvoorspelbaar herfstweer, er altijd verzorgd uitziet!

Full Size: € 7,99 / 200 ml

beautybox review

beautybox review

BEMINERAL – Losse Highlight Poeder
Beautybox laat jullie graag kennismaken met het spiksplinternieuwe merk BeMineral: make-up van het zuiverste soort. BeMineral losse highlight poeder geeft je gezicht, je blush of je eyeshadow een verfrissende glow!

Full Size: € 15,50 / 5 gr

beautybox review

O’RIGHT – Pure Haircare
Het Beautybox-team heeft een juweeltje van een haarverzorgingsmerk ontdekt! Dit pure en groene haarcosmetica merk onderscheidt zich door oude Aziatische rituelen te combineren met moderne, duurzame productiewijzen. Beautybox laat je graag kennismaken met dit eerlijke, heerlijke en bijzondere haarverzorgingsmerk!

Full Size: € 9,50 / 100 ml & € 19,50 / 400 ml

beautybox review

HERBACIN – Wuta Kamille Handcream
Verwen je handen dit najaar extra met de handcrème van Herbacin. Een crème met een drievoudige werking: kamille herstelt de huid, glycerine houdt de huid soepel en de siliconen beschermen de handen  tegen invloeden van buitenaf. Heerlijk voor onderweg!

Full Size: € 0,99 / 20 ml

Los van bovenstaande producten kunnen er ook andere producten in je box zitten, zoals Rio Rosa Mosqueta dag- & nachtcrème, Webecos de Refined Pearl Exfoliater of Sponge Face Cleanser, PURE 100% nature deodorant, Crazy Rumors lippenbalsem en/of D02 deodorantstick.

Ben jij enthousiast geworden van de Beautybox? Je vindt hier alle informatie! Zo kun je lid worden en iedere maand zo’n Beautybox met allerlei producten ontvangen die iedere maand weer in een ander thema zal zijn!

Kijk jij wel eens of jouw producten proefdiervrij zijn?

Bron: Informatiedierproeven.nl, dierproefvrij.nl & dierenbescherming.nl
Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske