Beauty

Confession: We can’t live without bodylotion!

Bodylotion, wat zouden we toch zonder moeten? Heerlijke zachte benen na het scheren (wat we eigenlijk te weinig doen tijdens het najaar), een verzorgd huidje en nooit meer een droge huid en dat allemaal uit een potje of flesje! Een leven zonder bodylotion? Nee, dat kunnen we ons niet meer voorstellen.

Bodylotions zijn heerlijke vochtinbrengende crèmes die je vaak gebruikt na het douchen om je huid zacht en soepel te maken. Ze helpen ook tegen droge plekjes en handen.

bodylotions

Hoe breng je het beste je bodylotion aan?
Natuurlijk weten we allemaal hoe we bodylotion aan moeten brengen, maar wat is nou de beste tijd? Je kunt het beste je bodylotion aanbrengen net na het douchen of als je uit bad komt, het liefste binnen drie minuten. Bij het afdrogen dep je als het ware jezelf droog, zodat je niet helemaal droog wordt, maar dat er nog een paar druppels op je huid achterblijven. Gebruik een bodylotion op waterbasis voor de normale huid of een olie voor een extreem droge huid.

Voor de beste hydratatie maak je cirkels met je hand tijdens het insmeren, steeds een paar van dezelfde cirkels per plek. Hierdoor gaat de lotion tot diep in je poriën. Sla vooral je nek en oor niet over, dit zijn namelijk de plekken die je snel vergeet, maar deze hebben toch ook de verzorging nodig.

bodyshop
Van de heerlijke potten body butter van The Body Shop kunnen we ook echt geen genoeg krijgen. Van Pink Grapefruit tot Shea Butter, voor ieder een luchtje en kleurtje naar keuze. Verkrijgbaar vanaf € 13,00 bij Body Shop.

Tips & Tricks voor een droge huid
Gebruik je bodylotion omdat je een droge huid hebt? Vraag jezelf dan eerst af, drink je wel genoeg water? Te weinig water drinken kan namelijk een resultaat zijn van een droge huid. Dat hoeft natuurlijk niet, want je kan er ook gewoon mee geboren zijn. Ik, Jitske, drink per dag liters thee en heb van mezelf een hele droge huid. Erg fijn omdat ik bijna geen puistjes heb, maar verschrikkelijk na het douchen, want zonder bodylotion zou mijn huid iedere minuut pijn doen. Gelukkig verzachten de bodylotions mijn huid!

garniet
De bodylotion waar ik niet meer zonder kan is de 'Intensive 7 days' van Garnier, vooral deze van Shea Butter voor de extra droge huid. Het ruikt niet alleen heerlijk, maar het werkt echt heel verzorgend! Te koop bij drogisterijen voor € 3,99.

Tips als jij ook een droge huid hebt, is om niet te heet te douchen, maar met lauwwarm water. Zo houd jij namelijk de natuurlijke oliën in je huid. Was jezelf met een natuurlijke zachte spons die niet te hard is voor je huid.

Zelfbruinende bodylotions
Nu het najaar weer begonnen is komen de zelfbruinende bodylotions weer uit de kast. Maar hoe breng je die nou het beste aan? Het beste is om je huid eerst goed te reinigen met een scrub, maar doe dit niet meer dan twee keer per week. Scrubben helpt de oude huidcellen van je huid te verwijderen en maakt je huid extra glanzend. Hierdoor geeft het jouw zelfbruinende bodylotion een mooi resultaat.

body lotion
Een fijne zelfbruinende bodylotion is de Summer Glow van Dove. Het geeft een subtiel bruiner kleurtje en verzorgt je huid tegelijkertijd. Te koop bij drogisterijen, prijs € 6,50.

Neem de tijd om jezelf in te smeren met zelfbruinende bodylotion en ga niet haasten. Je wilt natuurlijk niet vlekken of strepen krijgen! Verdeel het goed in cirkelende bewegingen en houd het goed in de gaten qua strepen of lijnen. Tip: Kleed je niet direct aan, maar wacht een paar minuten. Lees ook dit artikel van een tijd terug: 'Zelfbruiner strepen'.

Zelfbruinende lotions zijn veilig en niet gevaarlijk voor je huid. Het bruine kleurtje komt eigenlijk alleen maar van kunstmatige suiker die de bovenste laag van je huid verkleurt.

body lotion body lotion
Wil je een bruiner kleurtje in je gezicht? Gebruik dan geen zelfbruinende bodylotion, maar een speciale zelfbruiner voor je gezicht. Dat komt omdat je hoofd een veel dunnere huid heeft, dus ook speciale verzorging nodig heeft. Een voorbeeld is dit product van Yves Rocher, prijs € 10,90.

Kies altijd een passende bodylotion
Als jij een bodylotion hebt, zorg dan altijd dat het er eentje is die past bij jouw huidtype. Heb je bijvoorbeeld een droge huid, pak dan een bodylotion voor een droge huid, want deze geeft meer verzorging. Als je een normale huid hebt is dat het fijnste, daar sluiten namelijk alle bodylotions op aan.

Mocht je twijfelen welk huidtype jij hebt, vraag het dan even bij een medewerker bij de drogist. Zij kan je precies vertellen welke producten jij het beste kunt gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook hier kijken naar voorgaande artikelen die over de verschillende huidtypes gaan.

nivea
Een fijne crème voor deze winterdagen is 'Nivea Creme'. Het is verkrijgbaar in verschillende maten blikjes, dus je kunt ze ook makkelijk meenemen in je tas! Naast een blikje vaseline heb jij dan ook altijd een blikje Nivea bij je. Het is een dikkere crème die erg fijn is voor de droge winterse plekjes.

Win: 3x heerlijke bodylotion
Nu hebben wij nog drie heerlijke bodylotions in de Girlscene-kast staan waar wij jullie waarschijnlijk heel blij mee kunnen maken!

bodylotions

– Het gaat hier om 'Sun Kiss' van The Body Shop, om dat heerlijke zomerse gevoel terug te krijgen. Deze limited edition bodylotion ruikt lekker zoet en fruitig.

– Dan hebben we ook nog 'Showtime' van Kylie Minogue. Met een zoete geur en de nodige glitters voor de komende feestdagen.

– Als laatste 'Chic Guimauve' van Sephora, deze natuurlijk ook met een heerlijke zoete geur.

bodylotion
Wil jij graag een van deze bodylotions winnen? Verzin dan een extra leuk idee voor een heerlijk winters artikel voor de wintermaanden. Stuur jouw ideetje op naar info@girlscene.nl o.v.v. 'Gouden ideetje naar aanleiding van het bodylotion artikel' en wie weet ontvang jij dan een van deze bodylotions!

Kun jij ook niet zonder bodylotion?

Bron: Dailyglow.com & Sochicken.nl

Door: Jitske

Must reads 👀