Beauty

Tips & Tricks voor sterke nagels

Helaas is niet iedereen gezegend met lange, sterke nagels. Onze nagels hebben het dan ook zwaar te verduren. Nagellak, afwassen en andere schoonmaakmiddelen zorgen ervoor dat je nagels uitdrogen, splijten en snel afbreken. Ben je benieuwd hoe je jouw nagels sterk en gezond houdt? Girlscene zet de beste tips & tricks voor je op een rij.

Bijt jij nagels? Probeer hier echt mee te stoppen. Manieren zoals met je nagels op tafel tikken en nagelbijten dragen er aan toe dat je nagels zwak en broos worden. Daarnaast is nagelbijten onhygiënisch. Op jouw nagels zitten namelijk ontzettend veel bacteriën. Door te bijten breng je deze bacteriën in je mond en daardoor kun je weer keel- en mondinfecties krijgen. Fanatieke nagelbijters laten ook vaak de velletjes aan de vingerstoppen niet met rust. Rode en ontstoken nagelriemen kunnen hiervan het resultaat zijn.

sterke nagels

Vijlen is heel belangrijk als je last hebt van slappe nagels die snel afbreken. Je kunt het beste een zandvijl gebruiken en in dezelfde richting blijven vijlen; van buiten naar binnen. Ook is het slim om altijd een klein vijltje in je tas mee te hebben, als er dan een scheurtje ontstaat kun je de schade beperken door het gelijk weg te vijlen.

Breken jouw nagels snel af? Dit kan duiden op vitamine tekort. Vitamine B is belangrijk voor de groei en instandhouding van weefsel, waaronder haren, huid, nagels en spierweefsel. Vitaminepillen kun je natuurlijk gaan slikken, maar vitamine B zit ook in vers fruit, verse groenten, eieren en in onbewerkte producten.

nagels

Hydrateer je nagels. Nadat je je handen hebt gewassen, is het slim om je nagels en nagelriemen met een lotion of een vochtinbrengende crème in te smeren. Hiermee voorkom je dat je handen en nagels uitdrogen.

Draag niet altijd nagellak. Het is goed om regelmatig je nagels een paar weken niet te lakken. Hierdoor krijgen ze zuurstof en kunnen ze meer 'ademen'. Als je weken achter elkaar nagellak opbrengt, kunnen ze geel en slap worden. Er zijn ook veel producten die gemaakt zijn om je nagels te versterken, bijvoorbeeld een nagel versteviger. Niet allemaal zullen ze reageren op jouw type nagel. Je moet dus even uitproberen welk voor jouw geschikt is.

sterke nagels

Als je je nagellak eraf haalt, gebruik dan nagellakremover zonder aceton. Aceton droogt namelijk de nagels uit en dat moet je niet hebben!

Draag geen kunstnagels! Kunstnagels lijken de ideale uitkomst om eindelijk eens lange, sterke nagels te hebben. Toch kun je dit beter niet laten zetten. Kunstnagels verstikken namelijk je eigen nagels, omdat ze amper zuurstof krijgen. Ze worden dus nog zwakker en brozer als je de kunstnagels laat verwijderen.

sterke nagels

Ik -Quirine- zet een paar handige nagelproducten voor je op een rij:

sterke nagels
Deze Super Nagel Formule bevat vitaminen, mineralen en sporenelementen die jouw nagels versterken. De Tuinen €12,99

sterke nagels
Silicea D6 is een homeopathisch geneesmiddel dat wordt gebruikt bij broze nagels en ter voorkoming van huidinfecties. De Tuinen €8,99

sterke nagels
Deze verzorgende handcrème van Venus bevat amandelmelk en sheaboter en werkt vochtinbrengend en beschermt de handen en nagels tegen uitdrogen. Douglas €7,95

sterke nagels
De nagelvijl van Alessandro brengt broze nagels in perfect model. Douglas €4,95

sterke nagels
Deze nagellakremover bevat geen aceton. Kruidvat €1,31

sterke nagels
De handcrème van Vaseline verzorgt je handpalmen, vingertoppen, zachte nagelriemen en zorgt voor sterkere nagels. De crème bevat keratine en Vitamine E. Kruidvat €2,53

Hoe verzorg jij jouw handen?

Bron beeld: We Heart It

Door: Quirine