Beauty

Review: Auw! Harsen

Oke.. I know, het is even pijnlijk, maar voor mij wel echt een uitvinding: harsen! In een handomdraai ben jij af van de ongewenste haartjes. En om jullie te laten zien dat thuis harsen ook heel gemakkelijk is, review ik -Vera- vandaag de Moom biologische suikerwax voor je gezicht.

hars

Scheren en epileren kunnen we denk ik allemaal wel, harsen is misschien wat lastiger. Toen mijn moeder de opleiding tot schoonheidsspecialiste deed, moest ik als enige dochter natuurlijk altijd als testpersoon dienen. De massages vond ik helemaal niet erg, maar het harsen was toch uhhhh echt iets minder prettig. Toen ik erachter kwam dat de haartjes echt een maand lang wegbleven, ik geen last had van stoppels of bultjes en het een stuk minder pijn deed wanneer ik het bij hield, heb ik besloten al mijn scheermesjes uit de badkamer te verbannen.

hars

Epileren en harsen zorgt ervoor dat de haartjes met wortel en al uit het haarzakje getrokken worden. Het duurt dus een stuk langer voordat het haartje weer aangegroeid is, wat met scheren absoluut niet het geval is. Want echt na een dag zijn er soms al weer stoppeltjes te zien of heb je last van bultjes. Daarnaast komt het haar wat je harst, in ieder geval bij mij, veel minder en een stuk lichter terug. Het haar op mijn benen komt gewoon bijna niet meer terug, hell yeah!!

hars

De biologische suikerwax van Moom is gemaakt van biologische suiker. Biologische suiker heeft een grote kleefkracht, wat het dus geschikt maakt om als hars te gebruiken. Ook bevat de hars lavendel en kamille. Deze ingrediënten staan bekend om hun verzachtende en helende werking. Citroensap is een antiseptische huidversterker.

hars

Vroeger kocht ik van Veet wel eens van die harsstripjes die ik dan zonder ontsmetten op mijn huid plantte, eraf trok zonder mijn huid te spannen, daardoor mijn hele huid kapot trok en nog geen haartje meenam omdat ik de verkeerde kant op harste. Nu zullen er vast veel meer zijn die niet precies weten hoe je nu moet harsen, daarom leg ik het jullie uit! Het enige dat je nodig hebt is alcohol, de hars, spatels, strips, watjes en eventueel Aloë Vera.

hars

Stap 1: Ontsmet de huid zodat alle bacteriën van je huid af zijn. Door harsen maak je allemaal kleine wondjes die kunnen gaan ontsteken als je de huid niet van te voren ontsmet hebt. Er zijn verschillende manieren om je huid te ontsmetten, maar ik gebruik altijd alcohol. 70% alcohol is gewoon te koop bij Kruidvat of Etos en is helemaal niet duur.

hars

Stap 2: Op de verpakking staat dat je de hars het beste 10 seconden in de magnetron kunt zetten. De eerste 10 seconden was de hars nog niet warm genoeg, dus heb ik het nog een keer 10 seconden in de magnetron gezet. Smeer voor het harsen altijd eerst de hars even een klein beetje op de binnenkant van je pols om de temperatuur te controleren. Anders smeer je misschien een gloeiend hete hars op je gezicht en dat doet pijn!!

hars

Stap 3: Ga nu heel dicht op de spiegel hangen en kijk welke kant de haartjes opgroeien. Dit zorgt ervoor dat je de hars in de goede richting aan kunt brengen. Je kunt deze hars natuurlijk ook gebruiken voor je wenkbrauwen of tussen je wenkbrauwen, maar ik laat het jullie zien bij de haartjes boven mijn lip.

Stap 4: Breng nu de hars aan met de richting van de haargroei mee. Dus groeien je haartjes naar onder, breng de hars van boven naar onder aan.

hars

Stap 5: Wrijf nu de strip goed op je huid. Zorg dat je de strip eraf trekt tegen de haarrichting in, dus de andere kant op dan je de hars gesmeerd hebt. Laat nog wel een klein stukje van de strip over waar je aan kunt trekken. Deze strips hebben al een klein vouwrandje, dus dat is makkelijk!

hars

Stap 6: Span nu je huid. Hierdoor doet harsen een stuk minder pijn en trek je ook niet zo snel de huid kapot. Nu even doorbijten en in een keer trekken. Ik weet het, dat is lastig! Het liefst wil je heel voorzichtig doen, maar denk maar aan een pleister. Die kun je ook het beste in een ruk eraf trekken.

hars

Stap 7: Eventuele restjes kunnen verwijderd worden met een doekje gedrenkt in warm water. De huid hoeft na de behandeling eigenlijk niet extra verzorgd te worden. Dat komt door alle verzorgende ingrediënten in de suikerwax. Ik vind het toch altijd wel fijn om wat verkoelends op mijn gezicht te smeren na het harsen. Hiervoor kun je Aloë Vera gel gebruiken, dat verzachtend werkt.

hars

Mijn conclusie: Het harsen van bovenlip hoeft nooit veel pijn te doen, als je de strip maar goed aanwrijft en je huid goed spant. Ik heb heel wat hars geprobeerd en dus ook de Veet strips voor je gezicht, maar ik vind deze hars echt veel fijner! Het brengt erg makkelijk aan en voor beginnende harsers zeker een goede hars! Er blijven bijna geen haartjes zitten en als ze blijven zitten kun je er makkelijk nog een keer overheen gaan. Daarnaast is suikerwax dus heel makkelijk met water te verwijderen. Hars blijft altijd zo aan je vingers plakken, terwijl je dit gewoon afspoelt en je vingers niet meer plakken! De strips kunnen gewoon uitgewassen worden en als je spatels te vies geworden zijn kun je ook gewoon ijsjes eten en de stokjes daarvan bewaren! De suikerwax van Moom is hier te koop voor €12,95 en bevat 6 strips en twee spatels. Het is een mini-verpakking van 45 gram hars, maar hier doe je echt heel erg lang mee!

Harsen jullie wel eens?

Bron foto haar anatomie

Door: Vera