Beauty

10 vreemdste beauty gewoonten in andere landen

Iedereen wilt er altijd op z'n best uitzien en daar doen we dan ook moeite voor. De één sport veel en de ander shopt graag de nieuwste make-up en huidverzorgingsproducten. In sommige landen en culturen houden ze er soms wel hele vreemde beauty gewoonten op na. Dat varieert van een 'normale' gezichtscrème tot permanente manieren om er mooier en aantrekkelijker uit te zien.

Slangengif
Dit is waarschijnlijk één van de meest vreemde anti-rimpel en beautybehandelingen die er op de markt te vinden zijn. Het gaat om slangengif dat uit de Temple Viper slang uit Brazilië komt en dat vervolgens naar Zwitserland wordt gebracht voor de verwerking. Het slangengif verlamt de gezichtsspieren en heeft dus hetzelfde effect als botox. Het gif wordt op de huid gesmeerd en het wordt tegenwoordig in veel anti-rimpel producten vermengd. Victoria Beckham en Kate Moss zijn fan!

slang

Pleister op de neus
Als je in Nederland een cosmetische ingreep hebt ondergaan, laat je dat niet graag zien. In Iran wel. Ondanks het conservatieve imago van het land, is Iran de plek waar de meeste neuscorrecties worden ondergaan. Omdat de vrouwen hun lichaam en haar moeten bedekken, ligt er veel nadruk op het gezicht. Als een vrouw een neuscorrectie heeft ondergaan, is ze daar trots op. De ingreep is namelijk prijzig en de pleister wordt dan ook gezien als een statussymbool. Iraanse vrouwen laten de pleister soms wel twee jaar zitten!

Slank met zeewier
In Japan eten veel vrouwen voor iedere maaltijd gekookte zeewier. Dit product bevat geen calorieën. Ze eten voor iedere maaltijd een zeewierpudding zodat ze minder honger hebben. Eet smakelijk!

zeewier salade

Littekens maken de vrouw aantrekkelijk
Bij de Karo-stam in Ethiopië zijn ze trots op hun littekens. Jonge meisjes laten vanaf hun jeugd sneden in hun buik zetten zodat er littekens ontstaan. Deze littekens zijn een teken van schoonheid. Hiermee trekken ze mannen aan. Als een Karo-meisje haar laatste litteken heeft laten zetten, dan is ze klaar om te trouwen en kinderen te krijgen.

Vispedicure
Dit vreemde beautyritueel is afkomstig uit Turkije. Daar leeft in de natuurlijke waterbronnen een soort karper die ervan houdt om aan de voeten van mensen te zuigen. Als je je voeten lang genoeg in het water houdt, raak je op deze manier het overtollige eelt en dode huidcellen kwijt. De behandeling is pijnloos (vissen hebben geen tanden ;)) en ongevaarlijk. Je moet alleen tegen kietelen kunnen!

vis

Dik zijn is sexy
In het westen staat slank zijn als schoonheidsideaal op nummer één. In Mauritanië, een West-Afrikaans land, is dat compleet het tegenovergestelde. Vrouwen moeten daar juist dik zijn om in aanmerking te komen voor een man. Meisjes worden zelfs al vanaf hun zesde jaar volgestopt met vette karnemelk en couscous. Ook daar gaan vrouwen ver om het schoonheidsideaal te bereiken: ze gebruiken illegale verdikkingsmiddelen die eigenlijk voor dieren bedoeld zijn. Baal jij soms van je striae en cellulitis? Vrouwen in Mauritanië doen er alles aan om dat te krijgen.

Geen rode maar blauwe lippen
In Nederland stiften we onze lippen vaak rode of roze. Maar de Maori-stam in Nieuw Zeeland heeft de voorkeur voor een andere kleur lippen. Daar tatoeëren ze de lippen van de vrouw blauw! Een vrouw met volle, blauwe lippen wordt beschouwd als gewild en aantrekkelijk.

blauwe lippenstift

Sperma van stieren
In het Verenigd Koninkrijk gebruiken ze wel een heel apart 'product' om het haar zacht, glanzend en gezond te maken. Sperma van stieren. Juist. Het sperma is de ultieme bron van proteïnes en die zorgen voor mooie lokken.

Operatie voor hoge hakken
'Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden'. Deze uitdrukking wordt door sommige vrouwen wel heel serieus genomen. A. Sadrieh, een bewegingsdeskundige, was het hier niet mee eens. Hij heeft een voetoperatie bedacht waarbij het makkelijker is om op hakken te lopen. De operatie wordt maar op één plek uitgevoerd, en waar kan het ook anders dan in Beverly Hills. De kosten zijn erg hoog en de wachtrijen zijn erg lang.

hoge hakken

Uitwerpselen van nachtegalen
In sommige landen, zoals in Japan, is het bleken van de huid enorm populair. Guanine is een ingrediënt dat in verschillende make-up producten wordt gebruikt. Wat de meeste mensen alleen niet weten, is dat dit enzyme uit de uitwerpselen van nachtegalen komt. Het wordt al honderden jaren gebruikt en guanine is vooral populair bij Kabuki- acteurs en geisha's. Ook in het westen worden de uitwerpselen gebruikt tijdens dure beautybehandelingen.

Heb jij een rare beauty gewoonte?

Bron beeld: We Heart It

Door: Quirine