Beauty

Helen’s Beautyill

Deze week de beautyblog van Helen! "Hoi ik ben Helen, 23 jaar en eigenaresse van Beautyill! Het is niet een doorsnee beautyblog, maar eentje met een diepere betekenis. Al jaren ben ik gek op beauty en make-up, maar die passie is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen, omdat ik vanwege mijn aandoening 'fibromyalgie' veel vrije tijd heb gekregen."

Door deze aandoening trok mijn lichaam een paar jaar geleden aan de bel, ik moest het rustiger aan gaan doen. Dat betekende echter niet dat op momenten dat ik ziek thuis was, ik er ook ziek uit wilde zien! Hier komt dan ook de naam van mijn blog vandaan:

Beautyill – Being ill doesn`t mean you can`t look beautiful!

beauty ill

Omdat ik wil laten zien dat je niet perfect gezond en mooi hoeft te zijn om er toch nog leuk uit te zien, ben ik begonnen met deze blog. Zelf beleef ik elke dag erg veel plezier aan het schrijven van mijn artikelen. Ik schrijf voornamelijk over beauty en soms over fashion of andere dingen die mij bezighouden. Wat je vooral veel vindt op Beautyill zijn nailarts, ooglooks en swatches.

beauty ill

Beschrijf jouw make-up stijl.
Mijn make-up stijl is vaak vrij eenvoudig en neutraal. Ik houd van bruintinten maar kan af en toe behoorlijk verassend uit de hoek komen met donkere en felle kleuren.

Wat is je laatste aankoop op beautygebied?
Een lipstick van YSL. Normaal ben ik echt iemand van de budget aankopen, maar ik was al tijden op zoek naar de perfecte roze lipstick en ik kam hem toevallig tegen bij Ici Paris XL. Het is nummer 27: Fuchsia Innocent. Groot nadeel aan ‘beautyblogger’ zijn is dat je bij thuiskomst eerst foto’s moet maken voordat je hem eindelijk kunt gebruiken.

beauty ill

Hoe ziet jouw beautycase eruit?
Heel simpel: die heb ik geen! Ik vertik het namelijk om een beautycase samen te stellen met mijn favoriete producten omdat ik dan de rest van mijn make-up niet of nauwelijks meer zou gebruiken. Ik grabbel dus elke ochtend vrolijk in mijn lade op zoek naar de juiste combinatie voor die dag.

Hoeveel tijd besteed je op een normale dag aan je make-up?
Dit varieert, maar gemiddeld vijftien tot twintig minuten.

beauty ill

Wat is je favoriete beautymerk?
Dit vind ik echt een hele nare vraag, elk merk heeft zo haar kwaliteiten namelijk. Zo vind ik de foundation van Catrice erg fijn, de nagellak van China Glaze en de oogpotloodjes van Essence. Toch grijp ik voornamelijk naar budget als het gaat om mijn favorieten.

beauty ill

Wat is jouw top drie beautyproducten?
1. Foundation. Vanwege mijn chronische ziekte heb ik dit gewoon nodig voor mijn gevoel, omdat ik er anders vaak erg moe uit zie.
2. Wenkbrauwgel. Mijn wenkbrauwen zijn vol en daardoor continu in beweging indien ik ze niet een beetje tem. Bovendien omlijsten je wenkbrauwen je ogen en zijn ze daardoor erg belangrijk.
3. Mascara. Dat kan natuurlijk ook niet ontbreken!

Waar haal je de inspiratie vandaan.
Overal! Maar vaak komt het ineens in mij op tijdens de meest onhandige momenten. ’s Avonds wanneer ik in bed ligt begint het vaak te kriebelen en krijg ik allerlei ideeën. Het komt voornamelijk uit mijn eigen fantasie, maar ik vind het ook heerlijk om op internet rond te kijken voor inspiratie.

beauty ill

Heb je een voorbeeld op beautygebied?
Ja, Sylvie van der Vaart-Meis. Omdat ze een sterke, mooie vrouw is die na de overwinning van borstkanker weer helemaal terug is van weggeweest. Ik vond het echt inspirerend om te zien hoe krachtig ze hier mee omging.

Wat staat er op dit moment op je wishlist?
Eigenlijk voel ik me een gelukkig mens en heb ik niet eens een wishlist! De laatste tijd mag ik niet klagen over mijn gezondheid en dat vind ik de grootste wens die er maar op je wishlist kan staan, gezond zijn. Dan straal je het uit en daar kan zelfs de beste make-up niet tegenop! Toch is er wel een nagellakje dat ik graag wil en dat is Hang-Ten Toes van China Glaze uit de Summer Neons collectie

beauty ill

Wat vind jij van de beautyblog van Helen?

Door: Jitske