Fashion

Zomertrends voor elk lichaam

Deze zomer zijn er weer heel wat nieuwe modetrends. Bijvoorbeeld de military look, de bloemenprint en de shorts. Maar hoe draag je deze trends bij jouw figuur… zodat je geen modderfiguur slaat?

De bloemenprint

flower

Erdem

bloemenrok mango

Rokje: Mango €34,90

De bloemenprint maakt je outfit lief, maar toch ook vrouwelijk. Je kunt het beste de bloemenprint aanpassen aan je figuur. Dus ben je klein, neem dan een print met kleine bloemetjes. Let wel op wat voor print je kiest. Een bloemenprint valt namelijk erg op, dus kijk goed of de print bij jou past!

Peervormig figuur: draag de bloemenprint op je bovenlijf. Zo vallen je heupen minder op.

Omgekeerde driehoek figuur (smalle heupen, brede schouders): Hier doe je juist het omgekeerde van het peervormige figuur. Draag de bloemenprint op je onderlijf, bijvoorbeeld een rokje. Hierdoor ligt het accent niet op je schouders.

Rechthoekig figuur: Draag een jurk en zorg er voor dat je het accent op je heupen legt. Draag bijvoorbeeld een riem. Het lijkt nu net alsof je wat meer vorm hebt in je lichaam.

Zandloper figuur: Ook hier kun je het beste een jurk dragen met een riem om je taille. Je accentueert dan je vrouwelijke vormen.

Shorts

etro shorts

Etro

shorts

Short: Mango €14,95

Shorts mogen zeker niet ontbreken in je zomergarderobe. In verschillende modeshows kon je niet om de shorts heen. Met de juiste lengte staan shorts gelukkig bij iedereen! Afgemaakt met een blazer en je ziet er weer pico bello uit.

Peervormig en omgekeerde driehoek figuur: Draag een short met wat langere pijpen.

Gezet figuur: Draag een korte broek waarbij de pijpen stoppen op een slank punt op je benen, bijvoorbeeld je onderbeen.

Als je niet zo groot bent dan kun je het beste een lekker korte short dragen. Hierdoor lijken je benen langer. Als je juist een lang persoon bent dan kun je het beste een short aan doen met wat langere pijpen.

Military Look

military

Balmain

military broek

Broek: Vero Moda €34,95

Voorwaarts, mars… naar de kledingwinkel! De military look was in de lente al een trend en ook in de zomer kunnen we er niet om heen.

Omgekeerde driehoek figuur: Draag geen military jasjes met opgevulde schouders of accenten op de schouders. Je schouders vallen hierdoor namelijk nog meer op. Je kunt het beste een jasje dragen met zakken op de heupen. Met dit figuur is het ook leuk om een typische military broek te dragen. Deze broeken hebben namelijk grote zakken en daardoor ligt de aandacht op de broek en niet op de schouders.

Peervormig figuur: Als je een peervorming figuur hebt dan kun je een jasje met opgevulde schouders juist wel makkelijk hebben.

Rechthoekig en zandloper figuur: Draag een getailleerd jasje. Met dit figuur kun je makkelijk een jasje dragen met opgevulde schouders.

Vind je deze trends leuk, of laat je ze liever aan je voorbij gaan?

Door Gabriella