Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Ik heb een heftige spierziekte en leef zonder ouders’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een jongen (voor de verandering) die een heftige spierziekte heeft en zonder ouders moet leven. 

Ik ben Alex, achttien jaar en heb de ziekte van Gullian Barre Syndroom (afgekort GBS). Dat is een spierziekte die tijdelijk je spieren uitschakelt. Er is meestal kans herstel, maar bij mij lijkt het niet zo te zijn. Ik ben al zestien jaar ziek en heb al vijf keer op het randje gelegen, omdat mijn lichaam nooit honderd procent herstelt.

Ik heb volgens de papieren één tot twee maanden bij mijn moeder gewoond, maar ben toen naar een soort weeshuis gebracht. Hier woon ik met elf huisgenoten en ik zie hen als mijn broers en zusjes. Het leven zonder ouders is hartstikke kil. Ik heb wel jarenlang brieven gekregen. Deze heb ik pas op mijn veertiende geopend, maar het deed me niet veel. Laatst heb ik een werkstuk gemaakt over ‘familie’. Ik ben toen op zoek gegaan naar wat dat begrip inhoudt en dat heeft ervoor gezorgd dat ik misschien ooit nog eens mijn moeder wil opzoeken.

heftig verhaal

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock