Fashion

New York

Forever21 (50 W. 34th St.)
Forever21 is echt de geweldigste winkel! Heel goedkoop (H&M prijzen ongeveer) en echt heel erg veel, wel drie mega grote verdiepingen vol! Vooral heel veel girly kleding, maar ook wel andere stijlen.

Old Navy (340 Baychester Ave)
Old Navy is ook echt een aanrader! Ook erg goedkoop en erg leuk! Veel basic kleding, maar ook hele mooie printshirts enzo. Ook de polo’s zijn echt geweldig! Ook voor mannen is daar een hele grote afdeling met hippe kleding. Volgens mij zit Old Navy door heel NY verspreid.

Century21 (Fulton Street)
Century21moet je ook echt geweest zijn. Dat ligt naast Ground Zero. Ze verkopen er designkleding (ja, ook onze Viktor & Rolf kleding is er gespot!) voor 70% korting! Echt geweldige kleding, maar ondanks de kortingen is het nog wel duur. Een tip is wel dat je hier vroeg naar toe moet gaan, maar de winkel is ook al om 07.45 uur open.

Payless (1897 Third Ave.)
Voor goedkope leuke schoenen moet je bij Payless zijn. Het zijn een soort van Van Haren prijzen. Maar de schoenen zijn veel hipper dan bij van haren. Ik heb er echt geweldige ballerina’s gekocht.

Urban Outfitters (2081 Broadway)
Urban Outfitters is ook erg leuk. Daar verkopen ze niet alleen kleding, maar ook woonspullen en nog veel meer! Ze verkopen er veel merken als Diesel en Miss Sixty, maar ook merken die in Nederland niet te krijgen zijn als Harajuku Lovers (het merk van Gwen Stefani).

Strawberry (258 Broadway)
Als laatste vond ik Strawberry ook een erg leuke winkel. Ook erg goedkoop en hele leuke kleding. Als je binnen komt lijkt het een beetje een ouderwetse oma-winkel, maar als je doorloopt wordt het steeds hipper en leuker. Ze hebben er hele mooie truien en accessoires.

Kleine winkeltjes in Chinatown
O ja, en natuurlijk Chinatown. Geweldige Knock-off tassen. Je moet wel héél erg veel afdingen.

Bergdorf Goodman (754 Fifth Avenue)
Zeven verdiepingen vol met práchtige kleding, helaas errug duur. Veel Franse, Italiaanse en beginnende Amerikaanse designers die hier hun creaties verkopen.

Abercromie and Fitch (720 Fifth Avenue)
A&F is ook super want als je binnenkomt staan er bij de deur 2 ‘levende paspoppen’; een hele gespierde jongen en een meisje. De winkel is heel donker met een aantal spotlights en een hele wand vol met truien en echt superharde muziek, heel erg gaaf!

Sowieso moet je Fifth Avenue hebben gezien want daar zitten alle duren winkels (Versace, Dior, Chanel, LV, Marc Jacobs etc.) met hele mooie etalages.

Saks & Bloomingdales (1000 Third Avenue)
Supergaaf, maar wel extreem duur. De kleding van de sterren…. Mooi kijken dus.

Macy’s (151 West 34th Street)
Amerikaanse winkelketen, met héél veel verschillende merken (zowel Tommy Hilfiger als J.Lo als Esprit) met lage prijsjes. Lekker om uren lang te snuffelen.

Aldo (97 Fifth Ave)
Hele leuke schoenenwinkel (met fake Louboutins en heel veel pumps)

Banana republic (114 Fifth Ave)
Banana republic is het merk waar veel celebs in hun vrije tijd in lopen. Lekker casual maar met een tikkie glam, en enigszins betaalbaar.

Yellow Rat Bastard (478 Broadway)
Yellow Rat Bastard is heel leuk (ook voor de boys), soort Funkie House maar wederom groter. Lekker stoere maar ook girly kleding.

Patricia Field Shop (10 East 8th Street)
Niet te missen, de eigen winkel van Patricia Field, de styliste van o.a. Sex & The City en The Devil Wears Prada. Zowel casual (met merken als Gwen Stefani’s L.A.M.B.) maar ook lekker ordi kleding.

Tip: op http://nymag.com/bestofny/shopping  vind je héél veel andere hotspots.